Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policistům hledajícím Maddie došly peníze. Chtěl bych ji zase obejmout, pláče táta

Autor: msj - 
5. října 2018
17:45

Britským policistům opět chybí peníze na pátrání po ztracené Maddie. V březnu tohoto roku speciálnímu útvaru přistálo na účtu 150 tisíc liber (4 425 000 Kč), které už jsou ale pryč. Mohou za to zejména opakované cesty policistů ze Scotland Yardu na místo činu do Portugalska. Otec Maddie nyní v emotivním rozhovoru s pláčem přiznal, že cítí velkou vinu a moc touží svou dceru znovu obejmout.

Peníze na hledání Maddie formálně došly koncem září. Policisté ale zažádali o další a operaci Grange chtějí prodloužit alespoň do března příštího roku. Hledání Maddie přitom dosud daňové poplatníky přišlo na 11,6 milionu liber (asi 334 milionů korun).

Malá Madeleine McCannová zmizela z apartmánu v Praia da Luz v Portugalsku v květnu 2007. Nebylo po ní ani stopy a dokonce to vypadalo, že se pátrání odloží na dobu neurčitou. Jediné svědectví vyšlo z úst rodinného přítele, který uvedl, že ten večer viděl někoho odcházet z hotelu s malým dítětem.

V roce 2011 bylo však pátrání na žádost tehdejší ministryně vnitra Theresy Mayové znovu otevřeno. Rodiče Maddie, Kate a Gerry McCann, chtějí v pátrání dál pokračovat a svou dcerku dostat domů.

Je těžší a těžší hledat každý další rok slova, kterými si připomínáme únos Madeleine. Život máme hektický, což nám pomáhá, ale naši Maddie pořád postrádáme a moc nám chybí,“ napsali rodiče na Facebook.

Nedávno se také otec malé Meddie Gerry objevil v rádiu při rozhovoru pro kanál BBC. „Chtěl bych ji jen obejmout a plakat, hodně. Nemůžu ze sebe dostat tu temnotu. Cítíme velikou vinu za to, že jsme připustili, aby naši dceru někdo ukradl,“ zhroutil se při vysílání nebohý otec. „Dali jsme někomu příležitost a ona je teď pryč,“ uzavřel rozhovor.

brano34 ( 19. května 2020 22:31 )

Garry dobře ví, kde je pochovaná Madelaine. Portugalci jeho jednání a lež po smrtelné nehodě v apartmánu odhalili. Vysoká politika bohužel nedovolila odsouzení rodiny McCann.

Monikay ( 6. října 2018 20:06 )

Možná někde žije, ale těžko si představit že by vůbec nikdy neviděla televizi? To by ji asi museli hodně izolovat a s tou její typickou podobou. neumím si to představit. Leda někde v třetím světě....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání