Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Holčička (5) má rakovinu: 2 roky si lékaři mysleli, že jde o virózu!

Nemocnice (Ilustrační foto)
Holčička (5) má rakovinu: 2 roky si lékaři mysleli, že jde o virózu!  (Autor: Profimedia)
Autor: chal - 
26. září 2018
10:03

V roce 2016 cítila Myla (5) z Anglie silné křeče v břiše a zvracela. Rodiče ji vzali na vyšetření do nemocnice, kde od doktora slyšeli, že má jejich dcera pouze virovou infekci. Myliny zdravotní problémy ale nezmizely. Celkem deset vyšetření trvalo, než rodiče slyšeli zdrcující verdikt – rakovina ledvin v pokročilém stadiu!

„Rve mi to srdce, kdybych se tak mohla vrátit v čase a donutit doktory, ať udělají víc,“ okomentovala nález dívčina matka Lyndsey Carter (37). Podle oficiálního vyjádření zdravotního střediska, kam rodiče s nemocnou dcerkou docházeli, udělali lékaři maximum. 

„Případ jsme prošetřili a došli jsme k závěru, že k žádnému pochybení z naší strany nedošlo. Hned jak bylo jasné, že jde o rakovinu, začali jsme jednat,“ řekla pro média obchodní ředitelka společnosti, která zdravotní středisko provozuje. 

Mylini rodiče doufají, že jiné děti s podobnou diagnózou nebudou muset na léčení čekat tak dlouho jako jejich dcera. „Když jsem se dozvěděla, že jde o rakovinu, byla jsem vzteky bez sebe. Teď už se ale soustředíme na to, aby bylo Myle lépe,“ dodala Lyndsey. Myla bude nyní 34 týdnů docházet na chemoterapii.

Video: Ve čtyřech letech má potřetí rakovinu.

zapletalikovi ( 26. září 2018 10:49 )

V Británii je horší zdravotnictví než v Litvě.

abil ( 26. září 2018 10:24 )

To je ono proslule britske zdravotnictvi, ktere se k nam snazi nasi vladnouci nadobcane take implantovat.

Zobrazit celou diskusi