Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Středoškolák si pohrál s historií. Druhou světovou válku postavil z kostek LEGO

Autor: nkov - 
3. března 2019
20:58

Středoškolák z anglického Liverpoolu John Denno (16) se kreativně popasoval s dějepisným úkolem, jehož zadáním bylo zobrazit časovou osu holokaustu v Evropě. Protože se obával, že jeho kreslící dovednosti na úkol nebudou stačit, rozhodl se jít jinou cestou. Historické události vylíčil pomocí série obrazů stvořených z upravených kostek Lega.

Pomocí množství barevných kostiček z plastu byl John schopný zobrazit takové dějinné momenty jako nástup Adolfa Hitlera k moci či jeho sebevraždu v roce 1945. Celá stavba a fotografování projektu zabraly studentovi přibližně 6 hodin práce.

Září, 1939: Stalinovy jednotky napadají z východu Polsko. Společný plán s Hitlerem je zemi si po okupaci rozdělit. Září, 1939: Stalinovy jednotky napadají z východu Polsko. Společný plán s Hitlerem je zemi si po okupaci rozdělit. | Profimedia

„Nikdy mi moc nešla kresba, proto jsem se rozhodl vytvořit projekt z Lega,“ napsal John. „Z Lega stavím už velice dlouho, celých 5 let jsem členem online komunit, které se Legem zabývají,“  vysvětluje, jak se k nápadu dostal.

Video  Toyota AE86 jako stavebnice z Lega?  - YouTube
Video se připravuje ...

fido2 ( 4. března 2019 00:33 )

Padáme na zadek, takový šikula. Tak na třetí třídu ZŠ dobrý...

Zobrazit celou diskusi