Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zapřel Kubera vlajku EU? „Žádná neexistuje,“ tvrdí šéf Senátu po novoročním projevu

Autor: Jakub Veinlich - 
3. ledna 2019
05:02

Je to drobný detail, ale při srovnání novoročních projevů předsedů Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO) a Senátu Jaroslava Kubery (ODS) si ho mohl všimnout každý. Zatímco za Vondráčkem stály dvě vlajky, česká a Evropské unie, za Kuberou jen ta česká. Blesk Zprávy zjišťovaly, nakolik se jednalo o záměr.

„Čekal jsem, kdo bude první, kdo se na to zeptá,“ řekl Blesk Zprávám Kubera a mimo jiné si posteskl nad tím, že bude muset do příštího roku svůj projev ještě vypilovat. A možná zkusit také čtecí zařízení, stejně jako měl jeho kolega ze Sněmovny. Na rozdíl od Vondráčka měl totiž šéf Senátu napsaný projev na kartičkách a často s diváky ztrácel oční kontakt.

Evropskou vlajku prý ale Kubera, který se neustále do EU strefuje, vůbec neřešil. „Takovou vlajku ani v kanceláři nemám. Co bych tam s ní dělal?“ uštědřil Kubera Unii drobný políček.

„Mimochodem, žádná evropská vlajka neexistuje,“ pokračoval šéf Senátu a jal se přesvědčovat Blesk Zprávy o tom proč. „Kdybychom byli úplně právní puristé – evropská vlajka je jeden z velkých evropských podvodů, protože evropská ústava nikdy nebyla přijata. Takže evropská hymna a vlajka je jen zbožné přání Junckerů a podobných, ale oficiálně vůbec neexistuje,“ kritizoval Kubera předsedu Evropské komise Jeana-Clauda Junckera a představitele Evropské unie.

„To, že se z toho stala mantra a všichni ji vyvěšují, to je jiná věc – oficiálně to ale žádný znak Evropské unie není,“ míní šéf českého Senátu.  

Zahradil: Proč by tam měl mít vlajku EU?

„Proč by tam měl mít evropskou vlajku? Je předsedou českého Senátu,“ zareagoval pro Blesk Zprávy Kuberův stranický kolega Jan Zahradil, lídr ODS pro květnové volby do Evropského parlamentu. Zahradil má mandát už od roku 2004, kdy ČR vstoupila do Evropské unie.

„To by tam měl mít ještě vlajku NATO, OSN a dalších organizací, jejichž jsme členy,“ doplnil Zahradil.

„Žabičkáři by se zbláznili“

I kvůli „nesmyslům, které nám EU diktuje“, prý ani Kubera žádné evropské téma ve svém projevu neotevíral. Musel by prý kritizovat řadu oblastí: od GDPR až přes zákaz plastů nebo elektromobily a auta bez řidičů řízená pomocí robotů.

„Nechtěl jsem vyvolávat nějakou zbytečnou polemiku – všichni žabičkáři by se zbláznili a vysvětlovali by nám, jak musíme dělat uchošťoury ze dřeva, protože lesů je dost…“ pokračoval v kritice evropské legislativy.

Video  Kubera národu: Chybí nám pokora a víc sebevědomí, země je plná úžasných lidí.  - Senát ČR
Video se připravuje ...

„Nic takového, stejně jako řeči o elektromobilech nebo autech řízených roboty, nepatří do novoročního projevu, protože to by byl projev na čtyři hodiny a ne na 10 minut,“ uzavřel rozbor svého vystoupení Kubera.  

jardabouse87 ( 4. ledna 2019 16:23 )

Pro Miloše. Vypadáš vážně komicky a s tebou žít mám navždycky, kde je tvůj mužný půvab, styl, ač tak se snažíš ze všech sil, kdeže ty loňské sněhy jsou, já žasnu nad tvou proměnou vysoké čelo, hm-hm-hm, češ jak češ, tu progresivní pleš, pod křivkou panovačných úst teď vidím druhou bradu růst. Divím se, když se dozvídám, že prý máš jiskru, vtip a šarm ? Za dveřmi necháš všechen švih, na gauči usneš v pantoflích a já pak z dlouhé chvíle snad mohu ti plomby počítat, tys` byl, ach, člověk by se smál, můj ideál, můj ideál. Kéž by se vrátil onen čas kdy rozechvěl mne pouhý hlas, hoch jako jedle, samý sval mi lásku věčnou sliboval, já vím, máš rád své pohodlí však kdybychom se dohodli, nebyl by každý z nás tak sám a netěšil se bůh ví kam, tak se mi zdá, že nakonec to není jenom moje věc. Kdyby snad jiný měl mě rád, říkám ti kdyby, možná, snad... Byť se mi líbil sebevíc, je proti tobě pouhé nic, vždyť přes ty velké slabiny jsi ty, můj drahý, jediný. Jsi jaký jsi a budeš dál: můj ideál, můj ideál.

agfor ( 3. ledna 2019 17:52 )

V době totáče všude visely vedle sebe československá a sovětská vlajka. Kamarád z Austrálie prohlásil, že země, která na svůj svátek vyvěšuje ještě jinou vlajku, než svoji, není svobodná. O vlajce EU to platí dvojnásobně.

prasatkopepicek ( 3. ledna 2019 12:29 )

Kdyz nezaujme myslenkou ktera by stala za zamysleni, musi to dohnat jinak. Proste komu neni z hury dano... Priste muze sedet se stazenymi kalhotami na WC. Zaujme hned a nemusi cekat nekolik dnu...

dr.x.crement ( 3. ledna 2019 12:05 )

...........přesně jak to p.Kubera popsal................nemáš názor,jsi velmi hloupý a proto urážíš.............nevím proč jmenuješ pracovníky v kravíně:ti jsou,na rozdíl od tebe,velice potřební.Pokud nemáš co říci,tak mlč a nevyrypuj.

kurna1 ( 3. ledna 2019 11:23 )

Jděte s tou EU v y c p a t

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa