Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vrávorajícího Junckera zachránili asistenti. Ve Vídni ho prý trápil houser

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
18. prosince 2018
13:00

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker se před slavnostním zahájením fóra Afrika–Evropa ve Vídni dostal do problémů. Politikovi se na schodech podlomily nohy a málem upadl, na pomoc mu okamžitě přiskočili jeho spolupracovníci. Není to poprvé, kdy se Junckerovi zamotaly nohy, na summitu NATO v červenci zavrávoral a vrazil do přítomných světových lídrů. Juncker už v minulosti uvedl, že má ischias, tedy že ho trápí „houser“, v tisku se ale spekuluje o tom, že za jeho nehody může alkohol, uvedl deník Daily Mail.

Zánět sedacího nervu, odborně ischias a lidově houser, je nepříjemné a bolestivé onemocnění, který má vliv na pohybové schopnosti lidí. Junckera už houser na veřejnosti potrápil několikrát. Na nízkých schodech na fóru ve Vídni ztratil rovnováhu a nebýt jeho asistentů skončil by na zemi.

Juncker po příjezdu do Vídně působil energicky, nadšeně se vítal s přítomnými politiky. Estonského premiéra Jüriho Ratase dlouho objímal, s chorvatským premiérem Andrejem Plenkovićem si plácnul „high five“. Všechno to zvládnul bez toho, aby se zvednul ze své židle.

Junckerovo objetí s estonským premiérem Jürim Ratasem Junckerovo objetí s estonským premiérem Jürim Ratasem | Profimedia.cz

O Junckerově zdravotním stavu se už nějakou dobu spekuluje. Po jeho nehodě na červencovém summitu NATO se dokonce mluvilo o tom, zda za jeho vrávorání nemohl alkohol. Při zaškobrtnutí Junckerovi pomohli prezidenti Ukrajiny a Finska, Petro Porošenko a Sauli Niinistö. Ze schodů ho následně vedl nizozemský premiér Mark Rutte.

Houser, nebo gin?

„Narážel do věcí, neustále si povídal s mladšími asistenty. Byl evidentně opilý, bylo to trapné pro nás pro všechny,“ sdělil anonymní zdroj britskému deníku The Sun po mírovém summitu OSN loni v květnu, kde měl Juncker další „vrávoravou příhodu“. Domněnky o jeho alkoholismu se znovu objevily letos v létě.

„Je to alkoholik, který za sebe nechává rozhodovat svého místopředsedu,“ napsal o něm francouzský novinář Jean Quatremer. Dodal, že Junckerův oblíbený drink je gin. „Neošálí nás, ve skleničce, kterou si nosí na jednání, rozhodně není voda,“ zmínil Quatremer. Tvrdil, že vychází ze svědectví několika Junckerových spolupracovníků.

Video  Šéf Komise Juncker nebyl na sumitu NATO ve formě, museli ho podpírat.  - Reuters
Video se připravuje ...

Juncker popírá, že by byl alkoholik. „Udivuje mě zájem lidí o takové věci. Mám ischias, což znamená, že mám často křeče v nohou. Žádám vás o respekt,“ řekl k obvinění z alkoholismu politik, více se ke spekulacím o svém pití nevyjádřil.

Babiš na fóru ve Vídni

Hospodářská spolupráce Evropské unie s Afrikou, především v oblasti digitalizace a inovací, je hlavním tématem fóra Afrika–Evropa, které probíhá ve Vídni. Kromě představitelů evropských a afrických zemí se ho zúčastní také zástupci velkých mezinárodních společností, ale i malých start-upů.

Česko reprezentuje premiér Andrej Babiš. Ten chce využít akce jako příležitosti, aby pomohl „otevřít dveře“ českým podnikatelům, kteří chtějí obchodovat s africkými zeměmi.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Luba58 ( 20. prosince 2018 09:43 )

Prej houser🤣😂Kdyby měl housera tak bude nataženej jak prkno a né se vlnit jajo zralý žito

Pepicek1953 ( 19. prosince 2018 19:31 )

jo kdyby se takhle motal Zeman to by kavárna a ČT řvalo blahem ale tady drží pysk

pepen ( 18. prosince 2018 22:14 )

Udělat to řadoví občan-že v pracovní době chodí vožralej jak slíva...tak je okamžitě propuštěn!!!Tahle bestie veřejně padá na držku nachlastanej a nic se neděje....jak může zastávat takovou funkci!!!Je vidět že EU je opravdu potřeba !!!!!

villon ( 18. prosince 2018 21:49 )

Nebo palec u haksny.

ferrys ( 18. prosince 2018 21:40 )

Když si pomyslím, že je o osm let mladší od mne, tak se musím smát.Vypadá jako by byl o těch osm let starší.Toto udělá z člověka chlast.S každým se líbá, jak naši potentáti za minulého režimu.A toto je na vrcholné funkci?Ještě že už pomalu končí, stejně je jen pro ostudu.

Zobrazit celou diskusi