Nuselští se poslední dva týdny podivují nad rozestavěným betonovým pláckem a oplocenými dvěma plochami v parku Folimanka přímo pod Nuselským mostem. „Četla jsem, že by měli postavit lezeckou zeď na nohu mostu, nevím, jestli to má něco společného s tím,“ sdílí svůj tip Marianna na sociální síti.

Venkovní fitness

O lezeckou stěnu, o které se mluvilo letos v únoru, se ale nejedná. Přesto by tahle výstavba měla potěšit sportovní nadšence. „Jedná se o novou stavbu typu streetworkoutového hřiště za účelem sportovního a relaxačního využití pro mládež a dospělé,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí Prahy 2 Martina Klapalová.

Na čem si zacvičíte?

Na ploše bude umístěno jedenáct cvičebních prvků na posilování, relaxaci i atletiku. Konkrétně zde vznikne nízká hrazda, stalk (zařízení vhodné pro rozvoj vnitřních stabilizačních svalů, zejména při kontrolovaném visu hlavou dolů na rukou), step up (prvek vhodný pro protažení spodní poloviny těla), spider leg nebo také šikmá noha, která slouží k protahování. Nebude chybět ani bradlová lavička, hrazda, posilovací lavice ani multifunkční sestava z hrazd a žebříků, na které je možné zacvičit si na dvanáct cvičebních pozic. Součástí je i držák na kruhy, které už si budou muset návštěvníci venkovního fitness přinést z domova.

Video
Video se připravuje ...

Ve Folimance se staví venkovní fitness. Eva Fornálová

Venkovní fitness vyjde Prahu 2 na 1 148 290 korun. Stavba, ač na to stále ještě nevypadá, by měla být dle radnice hotová do konce září tohoto roku.

Co se děje na větší oplocené ploše?

Pokud vám ale stále vrtá hlavou, proč je výstražnou páskou orámovaný nejen malý betonový plácek, ale také přilehlá velká plocha, i na to máme odpověď. Další cvičící prvky na ní nevzniknou. „Co se týká oplocení vedlejší plochy, tak zde dochází po skončení opravy Nuselského mostu k založení trávníku,“ sdělila Klapalová.

Fotogalerie
9 fotografií