Brýle virtuální reality od Samsungu nově ponesou označení Galaxy VR. Označení „Galaxy“ je s jihokorejským výrobcem spjato již od jeho novodobé historie, současně se jedná o nejhodnotnější a nejsilnější značku, kterou Samsung pod svými křídly nabízí. Její využití u dalších produktů, mimo smartphony, tedy rozhodně dává smysl.

První brýle s označením Galaxy VR by se mohly objevit u příležitosti brzkého představení tabletofonu Galaxy Note 9, popř. příští rok spolu s oznámením jubilejního Galaxy S10. Označení Gear z portfolia jihokorejského výrobce navíc zřejmě zmizí definitivně. Řada hodinek Gear S bude nově označena spojením Galaxy Watch, chytré náramky Gear Fit nové generace budou muset uživatelé hledat pod novým názvem Galaxy Fit.

Samsung od přejmenování očekává nový impulz v segmentu nositelností, spolu s novými názvy se totiž očekávají i nové produkty, které by současné portfolio mohly výrazně oživit. O připravovaných hodinkách a fitness náramku se spekuluje již delší dobu, odhadujeme, že bychom se jich mohli dočkat po boku tabletofonu Galaxy Note 9. Ten má být podle dosavadních spekulací představen již začátkem srpna.

První pohled na ovladač Samsung Gear VR Controller:

Fotogalerie
13 fotografií