Cestující podle mluvčího firmy Tomáše Kiky nebyli v ohrožení života. Pařížský let byl jedním z původně vídeňských letů, které společnost od soboty provozuje z Bratislavy.

"Není to nic tragického. Kvůli předpisům se kapitán rozhodl vrátit zpět vzhledem na indikovanou technickou závadu," řekl ČTK Kika. Bližší informace o poruše neuvedl, stroj měl být po přistání podroben prohlídce.

Aerolinky měly podle upraveného letového řádu, podle kterého již několik dní létají místo Vídně z Bratislavy, naplánovaný odlet do Paříže ve 12:45. Letadlo mělo zpoždění, které bylo podle Kiky způsobené pozdním návratem z předchozí destinace.

Firma měla lety z Vídně obnovit ode dneška, ale stále se na tom nedohodla s vídeňským letištěm. To minulý pátek odmítlo nadále odbavovat lety slovenského přepravce, protože nedodržel termín splacení dluhů.
Mezi vídeňským a bratislavským letištěm zabezpečuje SkyEurope bezplatnou autobusovou dopravu. Mnoho letů však firma odbavuje s několikahodinovým zpožděním.

SkyEurope je v režimu bankrotové ochrany před věřiteli a soud jí povolil restrukturalizaci pod dohledem správce. Před několika týdny oznámila, že našla investora. Získání financí je však podmíněné úspěšným dokončením restrukturalizace. Překlenout problémy s hotovostí by jí měla pomoci i dohodnutá krátkodobá půjčka.