Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Ztracená Anička (9): Proč ho pustili?

Autor: Josef Šťastna, Jan Jedlička - 
22. října 2010
16:43

Jeho pot se našel na batohu zmizelé Aničky Janatkové (9). Sám přiznal, že onanoval na místě činu. Byl osmkrát trestán. Přesto teď zase běhá po ulicích Prahy. Řeč je o muži (41), který podle policie stojí za zmizením Aničky. Soud ale rozhodl, že důkazy nestačí a museli ho pustit.  Co tomu říkáte vy, čtenáři?

V jedenáct hodin proběhla policejní tisková konference. Ředitel pražské policie Červíček řekl, že policie nasadila veškerou sílu k nalezení Aničky, jenže..."To nejdůležitější se dosud nepodařilo, Aničku jsme zatím nenašli," přiznal smutně Červíček.

Ani 1000 policistů ji nenalezlo. Byli nasazeni psi, vrtulník, vojenská i městská policie. Během vyšetřování se prověřilo více jak 700 poznatků. Byl vytvořen dokonce speciální tým. Policie nadále apeluje na občany, kteří bydlí v blízkém okolí, aby se snažili pomoci.

Analýza DNA na vzetí do vazby nestačila

V úterý se policie dostala na stopu jedenačtyřicetiletého muže, který byl ve středu zadržen. Na jeho vypátrání pracovalo 400 kriminalistů! Prozatím je jasné pouze to, že na místě byl a manipuloval s věcmi Aničky - DNA prokázalo shodu.

Muž byl již čtyřikrát ve vězení a právě proto měli kriminalisté vzorek jeho DNA k porovnání. Muž byl trestán převážně kvůli finačním podvodům, zanedbání povinné péče a omezování domovní svobody. Žije v Praze, ale v místě svého trvalého bydlište se podle policie již dlouho nevyskytuje.

"Když ho policisté vyslýchali, několikrát změnil svou výpověď. Nejdříve se přiznal, že na místě byl, poté vše zapíral a v době ztracení Aničky se prý měl vyskytovat někde na Praze 6," řekl hlavní vyšetřovatel Mareš. Policie díky záznamům z průmyslových kamer jeho tvrzení vyvrátila a zjistila, že muž lže. "Zjistilo se, že muž měl v mobilu erotický obsah. Na místě se dokonce ukájel," šokoval opět Mareš na tiskové konferenci.

Nakonec začal muž částečně spolupracovat s kriminalisty. Dokonce ho vzali na místo, kde našli Aniččiny věci. Muž uvedl, že na místě opravdu byl, do ruky vzal její batoh, potěžkal ho a poté dal zpět do úkrytu. Proto se na batohu objevilo jeho DNA.

Je na svobodě

Státní zastupitelstvo muže na popud policie obvinilo "z omezování osobní svobody." Avšak soud rozhodl o propuštění muže na svobodu, nebude tedy během vyšetřování ve vazbě. To podstatně kompikuje práci policie, která je na mrtvém bodě! "Nemůžeme komentovat rozhodnutí soudu, ale i s touto variantou jsme taktéž počítali," řekl vyšetřovatel.

 

Blesk: Co tomu říkáte vy, čtenáři? Proč ho pustili?! Řekněte nám svůj názor v diskuzi.

Z čeho je muž obviněn?
Byl obviněn z omezování osobní svobody, zákon říká: O tento trestný čin se může jednat i ve vztahu k dítěti, pokud způsob a doba omezení osobní svobody hrubě překročí obecně uznávaná pravidla výchovy.

Víte, kdo to je? Pište na tip@blesk.cz

* muž, 41 let

* místo dobře zná

* jeho DNA se našla na batohu Aničky a desce, pod kterou byl ukryt

* v minulosti byl několikrát trestán - za loupež, omezování domovní svobody a zanedbání péče

* zatčen byl v noci na středu v opuštěním bytě ve Vysočanech

* několikrát změnil výpověď a lhal na detektoru

* přiznal, že na místě činu onanoval

 

Byl obviněn z omezování osobní svobody, zákon říká: O tento trestný čin se může jednat i ve vztahu k dítěti, pokud způsob a doba omezení osobní svobody hrubě překročí obecně uznávaná pravidla výchovy.

ixtlil ( 8. listopadu 2010 17:50 )

soudce provedl dle zásady "V pochybnostech rozhodni pro věc (obviněného)" . T s tím detektorem byla nejspíše od policie limpárna, protože je nevynutitelný . Zcela logicky, je to medicínská metoda , kde se měří fyziologické reakce . Proto může být jen se souhlasem obviněného . Proto nechápu , proč jej neodřekl. Asi zase jeden policejní trik , kdy mu vyhrožovala a neměl ještě u sebe advokáta. Totiž , kdyby byl nucen donucovacími prostředky ten polygraf absolvovat (t.j. donucovací prostředky je to , co člověk vnímá jako bití a působení bolesti a pouta) tak by naprosto zkreslilo výsledky a lékař , který by toto viděl , by musil takovýto "experiment" ihned nevykonat, nebyl by lege artis.Ale jsou i ničemní léíkaři s uvažováním na úrovni bachaře a tohle asi byl jeden z nich .Asi záměrně nepoložil otázku ,zda je na polygrafu Ota.T doborovolně.

aquila_2006 ( 25. října 2010 06:03 )

Zkrate.-), musím Vám napsat, že se mi moc líbily Vaše názory a v neposlední řadě také reakce na příspěvky PANA/PANI Bonella.-)))...Ve všem s Vámi souhlasím, člověk nemusí být rasista a neonacista, když nesouhlasí s tím, aby byla menšina (i když většina by bylo výstižnější) lidí protěžována, jen proto, že mají jinou barvu pleti. Bonellův příspěvek neměl hlavu, ani patu, navíc píše takové hrubky, že se člověk musí zamyslet, jak to asi bylo myšleno...viz...nedá my to...)...Autor příspěvku neměl namysli nic o dámách, ale, že mu to nedá)). Přiznám se, že jsem si tu větu také četla 2x, abych pochopila smysl). Nechci nikoho urážet pro jeho názory a víru, ale nemám ráda, když se někdo pouští do diskuzí, ve kterých není možné skrz jeho pravopis rozeznat zda je české národnosti či je opravdu tak nevzdělaný. Promiňte PANE Bonello, ale to je můj názor. Kromě toho Vaše příspěvky dokazují jak jste nesoudný a jednostranný, ale sám toto kritizujete. Tak na závěr ještě jednou pro Zkrat a pro Bonello. Hezký den.

nataie16 ( 24. října 2010 00:05 )

ODKUD JE TEDY TEN CHLAP, KDYŽ NE Z PRAHY A DO PRAHY JEN DOJÍŽDÍ??? VÍTE NĚKDO???

sabrina27 ( 23. října 2010 17:49 )

Dobrý den Janajko, nejsou to ani karty, ani se mi to nezdálo...pouze se její dušička se mnou spojuje.A věřte, že i pro mě je to hrozné.Ráda bych jí pomohla, aby ji našly a i ona měla konečně klid. Teď budu jen čekat, až se opět někteří z vás na mě sesypou jak supy,ale já vím své, a proto je mi to jedno.Chápu, že si všichni přejeme aby byla živá, ale bohužel....a je mi z toho strašně, to mi věřte.Nejhorší je, že policie byla už tak blízko...

sabrina27 ( 23. října 2010 17:42 )

ani nevim, co bych z toho jakoby měla mít Ale to je O.K., to nepochopí každý.Pochopíte, až ji najdou...pak si na můj příspěvek vzpomeňte.

Zobrazit celou diskusi