Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ztracená Anička: Prohledávali dům rodiny!

Autor: Veronika Pukačová, František Prachař, Kšim - 
18. října 2010
10:11

Policie v neděli po poledni po pěti dnech ukončila pátrání v pražské Tróji po zmizelé Aničce Janatkové (9). Jen pár minut poté, co prohledala dům a zahradu rodiny Janatkových.

Reportéři Blesku mluvili s otcem dívky už v pátek, když se rozhodoval, zda k případnému únosci promluví. „Zatím se bojíme, aby to situaci spíše neublížilo. Veškeré informace jsme poskytli policii a stále doufáme, že vše dobře dopadne,“ říkal před víkendem Miloš Janatka. Zároveň poděkoval za nabídku Blesku vyplatit 100 tisíc tomu, jehož informace pomohou dívku vypátrat.

Nakonec se přece jen rozhodl promluvit v sobotní hlavní zpravodajské relaci televize Nova. „...udělám všechno pro to, aby se Anička vrátila domů... Dám vám tři a půl milionu korun, když ji do zítřejšího (nedělního) poledne propustíte na svobodu...“ Jenže ani tato výzva nezabrala, nikdo se neozval.

Policie prohledala dům i zahradu bez povolení

Dům Janatkových v pražské Troji a jejich rozsáhlou zahradu v neděli dopoledne kolem desáté hodiny prohledala policie se služebním psem. Vilu a její okolí opustili těsně po dvanácté hodině.

„Přišli bez povolení k domovní prohlídce. O vstup požádali s tím, že se jedná o poslední část oblasti, v níž Anička zmizela a která dosud prohledána nebyla. Rodina samozřejmě policistům umožnila vše, o co požádali,“ řekl Blesku člověk, který byl policejní akci přítomen.

Podle téhož zdroje jsou policejní vyšetřovatelé i psychologové s rodinou Janatkových v pravidelném kontaktu. Informují ji o vyšetřování i o přijatých opatřeních. Pravda ale je, že s každým dnem je bezmocnost policie větší a stopy vedoucí k nalezení Aničky se vytrácejí...

biene ( 20. října 2010 09:04 )

asi čekal , že tím vším vystraší maminku a nebude se to medializovat.s tím nepočítal.proto také to nabídnuté výkupné až pár dní poté!!!!!!!! on má sílu věci ukrýt pod těžkou desku, on znal celé okolí, kde se to údajně stalo, a proto i psi nenašli stopu nikoho dalšího.

anasyi ( 19. října 2010 23:20 )

biene,potvrzujes jednu z mojich verzi,mam jeste jednu.Kdyz jsem ho poslouchala jak mluvi,mela jsem pocit,ze ty slova pronasi sam sobe.Takze ja si tez myslim,ze tatinek vi,kde je Anicka.

biene ( 19. října 2010 22:05 )

Dobrý večer, na Aničku myslím neustále.Sice jsem teprve v začátcích, i přesto jsem se snažila vyložit tarotové karty:chápu, že to spousta lidí neuznává, snažím se fakt jen pomoct. Dle výkladu: Tatínek, člověk, který finančně zabezpečuje rodinu se dopátral, že jeho žena má milence.Může to být mladší muž,než je on.Tatínek je ten, kdo aničku nechal odvézt pryč, pravděpodobně je mimo ČR.Je to jen pomsta mamince.Věci ukryl na místo, které dobře znal, a to dodatečně. Když mluvil: vy máte aničku...my vám pomůžeme...ve skutečnosti mluvil jakoby k té mamince.... Budu ráda, když napíšete, co si k tomu myslíte.

mtzzuzu ( 19. října 2010 21:00 )

Dobrý den,je mi velmi líto co se stalo Aničce,nebudu se vyjadřovat co si o tom myslím,ale měla jsem vizi ,kterou vám rodičům malé Aničky chci zdělit.Hledejte ji ve zděném bílém domě s tmavěšedou střechou. iveta

1brigita ( 19. října 2010 17:11 )

Milý Janatkovi,moc mě mrzí co se vám přihodilo a strašně ráda bych vám pomohla.Proto jsem dnes zavolala na TV Bublick do EZO t.v. paní Lauře(psycholožka a vědma) a zeptala jsem se proč vám tihle lidé nepomohou.A oni pomoci nemohou protože jste je o to zatím nepožádali.Tak vyřizuji vzkaz od paní Laury,požádejte prosím o pomoc,jinak bohužel nic dělat nemohou .Jsou všichni připraveni dělat vše co je v jejich silách. A některým ostatním co zde píší se moc divím že jsou tak bezvitní.Copak doma nemáte děti?V téhle situaci se můžeme ocitnout každý z nás tak si to laskavě uvědomte.Přeji z celého srdce aby se vám Anička vrátila domů v pořádku.

Zobrazit celou diskusi