Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ztracenou Aničku hledají psi ze Slovenska

Video se připravuje ...
Autor: oj, bke, ČTK - 
16. října 2010
12:43

VIDEO, FOTO - Pátrat po ztracené Aničce Janatkové dnes přišli pomoct kynologové ze Slovenska. Jejich speciálně vycvičení psi patří mezi elitu. Znovu prohledávají okolí pražské Troje, kde dívka ve středu odpoledne cestou ze školy zmizela. "Se slovenskými psy jsme spolupracovali už dříve a tihle psi měli výborné výsledky," vysvětlovali policisté.

Policie dnes prověřuje další nové informace k případu ztracené Aničky. "Intenzivní pátrání pokračuje a bude pravděpodobně i během celého víkendu, budeme se vracet i na některá místa," vysvětlil policejní prezident Oldřich Martinů, proč dnes policisté znovu prohledávají okolí domu.

"Je to jedna z velkých priorit posledních dnů, nasadili jsme veškeré síly, prostředky v Praze, abychom ji vypátrali," dodal.

Řady policie dnes posílili slovenští kynologové se svými psy. "Prozkoumali jsme místo činu, teď to budeme vyhodnocovat," říkal kolem poledne ředitel speciální slovenské kynologické záchranné služby Alexander Berek. "Dokud nás budou čeští policisté potřebovat, budeme pátrat dál."

K nové informaci, kterou by policie v souvislosti s pátráním mohla mít, se policie odmítá dále vyjádřit. Podle mluvčí Zoulové nechce policie podcenit žádnou z vyšetřovacích verzí, prověřuje tedy i možnost únosu.

Policie znovu prověřuje bezdomovce, kteří žijí v opuštěných chatkách v zahrádkářské kolonii. Jenom za dnešní den jich už několik naložila do auta a odvezla k výslechu. "Máme stopy, které musíme prověřit. Ke všemu se vyjádříme zítra," řekl šéf pražské policie Martin Červíček, když odpoledne opouštěl pátrací tým.

Pomozte najít Aničku: Odměna 100 tisíc!

Máte informaci, která může kriminalistům usnadnit pátrání? Ozvěte se! Tomu, jehož zprávu vyhodnotí policie jako zásadní a povede k nalezení Aničky, vyplatíme 100 tisíc korun!

ouha ( 16. října 2010 22:49 )

Jak "Nina" a "definitíva"? Co to znamená?

ouha ( 16. října 2010 22:47 )

Infinitiv "pomoct" je naprosto v pořádku, do školy jste asi chodil už velmi dávno - poučte se: * http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=pomoct A mimochodem - píše se "např.", když už jste takový hnidopich a u takové zprávy diskutujete jen o pravopisu.

kauli ( 16. října 2010 20:05 )

Hele, mslim že je dost velkej chudák klidně zlamaný ruce nohy ale at je živá ježiš ta holčička nic neprovedla a ten co jí něco takového udělal tak zabít ho ubažáka jednoho ANIČKO VRAT SE NÁM VĚŘÍME ŽE SE TO VYŘEŠÍ DOUFÁME A FANDÍME TI si určo supr holka tak proč u této správy mi tečou ohromné slzi vrat se !!!

milasek.miska ( 16. října 2010 19:04 )

kdyz nekde na novinkach.cz nebo kde to psali ze predali popis anicky i interpolu tak proc na strankach interpol.int neni?? pohresovane deti z ceske republiky tam jsou ale anicka ne?!?!? http://www.interpol.int/Public/Children/Missing/Search/ResultList.asp?EntityName=&EntityForena me=&EntityNationality=CZECH+REPUBLIC&EntityAgeBetween=0&EntityAgeAnd=18&EntitySex=&a mp;EntityEyeColor=&EntityHairColor=&EntityFullText=&cboNbHitsPerPage=8&Search=Search

Shelby16 ( 16. října 2010 18:51 )

pokud ty psi patří mezi špičku. Hlavně, aby už něco našli, alespoň nějakou novou stopu vedoucí k té dívce.

Zobrazit celou diskusi