Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

VIDEO: Anička Janatková jako tanečnice

Video se připravuje ...
Autor: oj - 
20. října 2010
05:00

Dnes je to týden, co zmizela devítiletá Anička Janatková. Na internetu se nyní objevilo video z představení baletní školy Pirueta, na kterém Anička září jako malá tanečnice. I když je Anička nezvěstná už hrozivě dlouho, všichni stále věří, že se vrátí do školy i mezi kamarády ze své taneční skupiny. „Je strašně šikovná. Na soustředění nám tančila kohoutka a strašně doufám v to, aby příští rok jela na soustředění zas,“ přeje si jedna z jejích kamarádek.

Anička zmizela beze stopy ve středu 13. října. Ztratila se cestou ze školy v pražské Tróji. Přes intenzivní pátrání je ale policie v případu zatím bezmocná. V její schopnosti pomalu přestávají věřit i zoufalí rodiče, kteří si na hledání milované dcery najali vlastní síly.

Zkušená kynoložka, která se cvičení záchranných psů věnuje již patnáct let jejich obavy potvrdila. Oblast pražské Troji prý není prohledaná vůbec důkladně. „Některé oblasti prohledali dva psy, ale k důkladnému propátrání terénu by jich bylo potřeba třicet,“ míní psovodka Veronika Zemanová. "Ze strany policie tam došlo k zanedbání," dodává.

Policie nemá nové stopy

Podle posledních informacíni ani sedmý den pátrání policie nepřinesl žádné nové poznatky. Zdá se, že se kriminalisté začínají ocitat na mrtvém bodě a nedokáží se pohnout z místa.

Zatím nezabrala ani sobotní výzva Miloše Janatky, otce zmizelé dívky. "Dám vám 3,5 milionu korun, když ji do zítřejšího poledne (neděle) pustíte na svobodu," říkal roztřeseným hlasem a slzami v očích v televizních zprávách. Je ale možné, že případný únosce čeká až se situace kolem případu uklidní. Podle psychologů se však pachatelé nejčastěji ozvou v prvních dnech. S každým dalším dnem pravděpodobnost prudce klesá.

Pomozte najít Aničku: Odměna 100 tisíc!

Máte informaci, která může kriminalistům usnadnit pátrání? Ozvěte se! Tomu, jehož zprávu vyhodnotí policie jako zásadní a povede k nalezení Aničky, vyplatíme 100 tisíc korun! Pokud bude těchto informátorů víc, odměna se bude dělit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iribr ( 23. října 2010 00:51 )

zavidim jim tu laxnost. Ja uz pres tyden furt hledam zpravy jestli neni neco novyho. Zapnu pocitac hned po probuzeni abych se jukla a jeste v 1 rano cumim na zpravy. Asi je to tim, ze jsem taky matka dvou malych holcicek a vsechno si hnedka beru, do vseho se vziju a pak z toho ani poradne nespim. Bohuzel stejne timhle Anicce nepomuzu

zdunda ( 21. října 2010 18:51 )

OD SAMÉHO ZAČÁTKU JSEM PŘESVĚDČENÁ ŽE ZA ZMIZENÍ ANIČKY MŮŽE ZMIŇOVANÝ BEZDOMOVEC.JENOM SI ŘÍKÁM JAK JE MOŽNÉ ŽE NEDÁVNO PROPUŠTĚNÝ TRESTANEC KTERÝ SEDĚL ZA VRAŽDU A DELIKT SPÁCHANÝ NA DÍTĚTI JE JEN TAK NA SVOBODĚ ANIŽ BY DOCHÁZEL NA LÉČBU A BYL POD KONTROLOU.KDYBY ANIČKA BYLA ZAKOPANÁ V MÍSTĚ ZMIZENÍ TAK UŽ BY JÍ TAM PSY DÁVNO NAŠLY.MOHL JÍ HODIT DO VLTAVY TAM VŮBEC NEHLEDALI A BATOH SCHOVAL ABY NEPLAVAL NA HLADINĚ.JE TO HROZNÁ TRAGÉDIE NEMOHU Z TOHO SPÁT MÁM STEJNĚ STARÉHO SYNA A S DRUHÝM ROČNÍM SYNEM JSEM KOUSEK OD TOHO MÍSTA CHODILA KAŽDÝ DEN NA PROCHÁZKU ALE MUSÍM ŘÍCT ŽE TUDY KUDY CHODILA ANIČKA BYCH NIKDY SVOJE DÍTĚ NEPUSTILA.BYLO TO OD JEJÍCH RODIČŮ NEZODPOVĚDNÉ.

anasyi ( 20. října 2010 18:05 )

ahoj fiiikulka,ja si myslim,ze to video je na miste,nehlede na diskuzi se ozvalo spousta lidicek,ktery ovladaji automatickou kresbu a u toho si pusti to video,treba kresba bude jasnejsi.

vetmar ( 20. října 2010 18:04 )

Já stále mám dojem,podle toho, co se zatím zjistilo a moc toho opravdu není,že Anička je nástrojem pro vyřizování učtu.Nevím jak to je mezi otcem a matkou,ale že by se nenašla sebemenší stopa a ani pachové to se mi nezdá.A zda je otec bohatý, není pak problém, někoho si najmout a ten už udělá co chce.Samozřejmě, ted už jsou to jen různé dohady.Ale na tom všem je něco divného.A nechce se mi věřit ,že by rodiče tohoto se dopustili.Ale jak se říká, neříkej nikdy.A také už jsme ovlivněni tou diskusí,kterou stále čteme.Raději bychom měli počkat, až co zdělí policie,nebo za chvíli obviníme i trpaslíky.Tedy doufám, že policie to pak dá vědět

lexbarker ( 20. října 2010 17:53 )

by jí někde drželi bezdomovci mne vůbec nenapadlo. Jen že prostor který policie prohledala je omezen na cestu ze školy.. Dle mého názoru je někde už dávno mrtvá, bohužel..

Zobrazit celou diskusi