Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Víme, kde je Anička, dejte nám miliony, tak děsí rodinu vyděrači

Po Aničce se pátralo i severně za Prahou. Bez výsledku.
 (Autor: David Malík)
Autor: jos, Kjaj - 
15. listopadu 2010
16:59

Utrpení rodičů Aničky Janatkové (9), která se ztratila v polovině října a je nezvěstná již déle než měsíc, nekončí. Rodičům se nyní navíc ozvali vyděrači, které láká odměna 3,5 milionu korun. Chtějí od rodičů Aničky peníze, pak prý dají informace. Podle všeho ale nic neví. Policie jejich počínání již vyšetřuje.

"Určitě nejde o žádné potenciální únosce Aničky. Dané osoby pouze využily možného přivýdělku, proto je budeme trestně stíhat za vydírání," vysvětlila redaktorům Blesku policejní mluvčí Andrea Zoulová, o co vyděračům jde.

Víc Zoulová prozradit nechtěla. Jisté je, že počínání těchto lidí nejen že komplikuje práci vyšetřovacího týmu, ale také vyvolává plané naděje u rodičů Aničky. Dvě bezcitné bestie, které se snažily přivydělat si na neštěstí druhých, už policie vyšetřuje pro vydírání.

Rodiče nabídli 3,5 milionu

Rodiče Aničky 9. listopadu nabídli 3,5 milionu korun. Tentokrát nejen případným únoscům, ale i tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za zmizením dívky.

Text výzvy rodičů Aničky Janatkové

Jsme rodiče zmizelé Aničky Janatkové a obracíme se touto cestou na nejširší veřejnost. Do dnešního dne policisté v rámci vyšetřování případu prověřili nebo ještě prověřují více než 1200 poznatků. Zatím ale žádný nevedl k záchraně Aničky. Jako rodiče nechceme jen čekat. Proto dáváme novou výzvu.

Tomu, kdo zachrání a vrátí nám Aničku, vyplatíme odměnu 3,5 milionu Kč. Stejnou odměnu předáme tomu, kdo poskytne konkrétní a spolehlivé informace vedoucí k osobě, která stojí za zmizením naší Aničky. Důležité informace, prosím, volejte na telefonní číslo rodiny 733 678 531.

Prosíme Vás o nové a zcela konkrétní informace a současně prosíme o pochopení všechny senzibilní osoby, odložte svá podání nebo je předávejte na linku 158.

Děkujeme Vám.

Miroslava Janatková, Miloš Janatka

V Praze 9. 11. 2010

Devítiletá Anička Janatková zmizela 13. října, když se vracela domů ze školy. Policie zatím neví, kde je. Mohla se stát obětí pedofila, ale také ji někdo mohl unést za hranice České republiky. Vyšetřovacích verzí je ve hře stále několik.

jaramila ( 17. listopadu 2010 07:20 )

To by bylo jedině dobře, alespoň by se našla!!!

sabartnok ( 17. listopadu 2010 02:28 )

zkrat: věci doličné to jsou. Zahrabal je. Pokud je našel a nikdo nikde, kým by měl být pozorován? Věci zahrabal cíleně, vysvětlení, že si je chtěl později vykrást, je v rozporu s tvrzením, že o jejich majitelce a jejím osudu nic neví. Nevěřím ani náhodou v jeho neúčast na zmizení Aničky. Měl by konečně říct pravdu jak tp bylo, minutu po minutě.

Shelby16 ( 16. listopadu 2010 21:30 )

na 2. výzvu ? (z toho 2 vyděrači), to jako nechápu. Ve výzvě jasně bylo, že se přihlásit jen ten, kdo opravdu má nějaký konkrétní poznatek nebo svědectví. každý ví kulový a výzva nebyla určena pro de*ily - senzibily, nebo pro lidi jen s dohady a hypotézami. To jsou ty lidi opravdu tak natvrdlí, že to nepochopili komu byla směřována výzva ?

libor123 ( 16. listopadu 2010 20:59 )

Tak ať je to jak je to, ale kripla který Aničku unesl, bych v případě jejího nálezu poslal ne za mříže, ale na veřejnou popravu. A pomalu a jistě by tito kriplové vymřeli a byl by pokoj. Jedině takto s nimi zatočit. Jinak to nevidím. A kriminál ne s televizí ale jedno okýnko a suchej chleba a kutat někde v lomu a nechal bych je o vodě. A běda jak by se narovnali tak cás a makat a makat až by se z nich kouřilo. A žádná posilovna televize a kdoví co ještě. Až se budeš chovat tak jako ostatní slušní lidi, tak třeba ti něco povolíme. JInak makat, makat, makat a zase makat aby je přešli roupy.

derek ( 16. listopadu 2010 20:41 )

Kde je ta poctivá práce ? Botičky a rychlost jo ,ale makat to ne. Je vidět ,že s opravdovým zmizením dětí nemají mnoho zkušeností.

Zobrazit celou diskusi