Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alza.cz se zavřela před lidmi. Masivní výpadek znemožnil vyřizovat objednávky

Autor: ČTK, zzu - 
21. května 2018
23:20

Největší český e-shop Alza.cz dnes odpoledne postihl výpadek počítačového systému. Obchod kvůli technickým problémům nemůže přijímat objednávky ani vydávat zboží zákazníkům. ČTK to sdělila Michaela Literová ze společnosti Alza.cz. Na svém webu později firma uvedla, že jsou dnes uzavřena všechna výdejní místa, zákazníci mají vyčkat na SMS.

Podle mluvčí e-shopu Patricie Šedivé má společnost technické problémy se svým interním systémem. „Tým expertů usilovně pracuje na odstranění závady, předpokládáme, že se to podaří v řádu hodin,“ uvedla Šedivá. Firma se svým zákazníkům za vzniklou situaci omluvila. „Vyčkejte prosím na SMS informující o doručení zboží,“ píše firma na webu.

Největší tuzemský internetový prodejce Alza.cz loni zvýšil obrat na rekordních téměř 21 miliard korun bez DPH, což je meziročně o 20,7 procenta více. Předsedou představenstva a zakladatelem e-shopu je Aleš Zavoral. Alzu vlastní skupina investorů, kteří ji ovládají přes holdingovou společnost L.S. Investments Limited se sídlem na Kypru. Daně platí firma v Česku. 

Zobrazit celou diskusi