Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obchod C&A spustil e-shop i pro Čechy. Módu pošle z Německa a je celý anglicky

Autor: base, ČTK - 
23. března 2018
12:00

Prodejce oděvů C&A spustil v ČR a dalších deseti evropských zemích internetový obchod. Doručovací lhůta je od čtyř do deseti dnů a ceny jsou uvedeny v eurech. Zboží je doručováno z Německa, poštovné činí pět eur (126 korun). Společnost to uvedla v pátek v tiskové zprávě, webové stránky jsou zatím pouze v angličtině.

„Bez ohledu na to, ze které země zákazník pochází, nabídka i ceny jsou zcela totožné,“ uvedl ředitel společnosti pro online podnikání Andreas Hammer. Minimální hodnota objednávky je 19 eur (483 Kč).

Podle mluvčí řetězce Veroniky Kovaříkové zatím nebude možné vrátit zboží na prodejně. „Zpočátku tuto službu nebudeme nabízet. Budeme ale sledovat poptávku zákazníků a v budoucnu budeme eventuálně službu rozšiřovat,“ dodala.

E-shop C&A najdete zde

Módu prodává v Česku H&M, Lidl, Zoot.cz či Tchibo

Mezi největší prodejce módy po internetu v ČR patří H&M, Lidl, Zoot.cz či Tchibo. Další velcí prodejci oděvů jsou Tesco Stores, KiK, New Yorker či Takko. Čtvrtina největších obchodních řetězců (26 procent) v ČR stále nemá internetový obchod, uvedla v únorovém průzkumu společnost Acomware. Poslední z řetězců, který spustil v tuzemsku internetový obchod, byla dm drogerie.

C&A díky nové platformě více než zdvojnásobí dosah on-line aktivit z devíti na 20 zemí. Mezi nové on-line trhy patří ČR, Slovensko, Chorvatsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovinsko a Maďarsko, kde již C&A své prodejny má. On-line shop funguje rovněž v Dánsku, Finsku, Řecku a Švédsku, kde společnost své zastoupení nemá. Značka provozuje internetový obchod i v dalších devíti zemích v národním jazyce, např. v Německu.

Společnost má více než 1500 obchodů v 18 evropských zemích a více než 35.000 zaměstnanců. Oděvní řetězec C&A Moda se v Česku ve finančním roce 2016/2017 propadl do ztráty 23 milionů korun. Tržby klesly na 2,6 miliardy korun. Firma v ČR provozuje 43 obchodů.

V Česku je v přepočtu na obyvatele nejvíce e-shopů v Evropě a podle odborníků jich bude přibývat. Loni jich bylo 40.100. Tržby e-shopů loni stouply o 18 procent na 115 miliard Kč.

Video  Jak se měnila ženská móda v posledních 100 letech  - Glamour magazine
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi