Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Boty za tisícovku prodávali za 40 korun: Adidas si na e-shopu spletl eura a koruny

Autor: aba - 
7. listopadu 2017
14:56

Výrobce populárního sportovního oblečení Adidas je teď bombardován e-maily nespokojených zákazníků. Minulý týden totiž došlo na jeho e-shopu k chybě a řetězec uváděl ceny u výrobků v korunách místo eurech. Objednávky několika značkových kusů za směšné ceny teď ale zákazníkům hromadně ruší a to se jim nelíbí.

K technické chybě e-shopu došlo minulý týden a podle údajů uživatelů měla trvat několik hodin. V tu dobu produkty v záložce outlet prodávala společnost za koruny místo eura. Bundu jste tak mohli pořídit za sto korun, boty za čtyřicet.

Provedené objednávky několika věcí, za které zákazníci zaplatili řádově stokoruny, ale teď e-shop hromadně ruší. Jedním takovým nespokojeným zákazníkem je i Jan N. z Jablonecka, podle kterého se Adidas nepostavil k věci čelem.

Po odeslání objednávky e-shop automaticky vygeneroval potvrzení. Následně mu přišlo upozornění, že kvůli velkému množství objednávek nestíhá firma expedovat zásilky včas. Když se přihlásil do systému, viděl zrušení některých položek z objednávky, protože prý nebyly skladem, ačkoliv na e-shopu, teď už se správnými cenami, byly k mání pořád.

To ho motivovalo k sepsání stížnosti, protože se mu nelíbil přístup oděvního giganta. „Jasně že jsem tušil, že ty ceny nejsou v pořádku, a využil toho. Ale celou dobu jsem tak nějak čekal, že to stornuji z důvodu, že prostě popletli měny, a nemohou to teda odeslat, a ne že si budou vymýšlet, že to nemají na skladě, když to na webu Adidas.cz potom nabízejí dále,“ tvrdí rozhořčeně pan Jan.

Přístup e-shopu ho rozlítil natolik, že napsal stížnost, na kterou mu přišla odpověď s tím, že všechny objednávky za chybové ceny byly zrušeny, včetně těch, které už byly vyexpedovány, a vrací se do hlavního skladu. Zároveň byl informován o definitivním zrušení vlastní objednávky. „Jde mi o to, že lhali a tvrdili, že věc nemají na skladě, než aby ji poslali. Až pak došlo k úplnému zrušení mojí objednávky. To mi vzhledem k velikosti a postavení značky Adidas přijde nevhodné,“ zakončuje čtenář.

Podle České obchodní inspekce má e-shop na  zrušení objednávek právo. „Pokud je cena natolik zjevně mimo standardní nabídku a není zřetelně označena slovem akce nebo podobným grafickým či slovním označením, pak musí být zákazníkovi jasné, že se jedná o chybu. V tomto případě ale zákazníci využívali, či dokonce zneužívali chyby a objednávali výrazně levné zboží v několika desítkách kusů. V tomto případě má prodejce právo objednávku zrušit,“ tvrdí tiskový mluvčí inspekce Mgr. Jiří Fröhlich. Poskytovat informace k případu odmítá Aleš Votoček, český regionální manažer. Jak řekl serveru Aktuálně.cz, není zmiňovaný e-shop provozován společností Adidas CZ, a tak nemůže zodpovědět otázky, které se ho týkají.

 

 

dietr ( 7. listopadu 2017 21:02 )

Proč je to v rubrice krimi, jsou snad ADIDAS podvodníci?

brezovakroman ( 7. listopadu 2017 20:11 )

Čím víc pruhů tím víc Adiadas. Stějně se to vyrabí v Číně takže kvalita je srovnatelná s jakým koli výrobkem od rákosníků

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání