Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Nelovte Pokémony, ale muslimy.“ Kooperativa podává trestní oznámení

Mluvčí Kooperativy Milan Káňa uvedl pro Blesk.cz, že se společnost ohradí proti problematické fotomontáži.
Mluvčí Kooperativy Milan Káňa uvedl pro Blesk.cz, že se společnost ohradí proti problematické fotomontáži.  (Autor: Blesk.cz/Kooperativa/Repro Facebook)
Autor: Václav Lang - 
26. července 2016
18:39

Pojišťovna Kooperativa se rozhodla zakročit proti koláži, která se šíří internetem. Fotomontáž znázorňuje reklamní plachtu pojišťovny, na které je ale místo původního sloganu nápis „Nelovte Pokémony, ale muslimy“. Na výzvu Kooperativy už obrázek zmizel z facebookového profilu Bloku proti islamizaci, teď společnost chystá trestní oznámení na autora koláže.

Na profilu Bloku proti islamizaci, který vzniknul v reakci na hádky uvnitř silnějšího Bloku proti islámu, už problematická fotografie není. K jejímu stažení vyzvala Kooperativa přímo na Facebooku minulý pátek.

Obrázek, který koluje po internetu, a reakce společnosti Kooperativa. Obrázek, který koluje po internetu, a reakce společnosti Kooperativa. | Repro Facebook

„Po naší výzvě byla fotomontáž z jejich facebookového profilu stažena, ale připravujeme trestní oznámení na neznámého pachatele, který fotomontáž vytvořil. Vykazuje totiž příznaky trestného činu poškození cizích práv a podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí společnosti Milan Káňa.

V dřívější výzvě na Facebooku Kooperativa uváděla, že je slušnou společností, a proto žádá o stažení obrázku. „Urážlivý výrok jste spojili s naší značkou. Vaše jednání považujeme za protiprávní,“ uvedla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nejkulatoulinkatejsi ( 28. července 2016 09:11 )

  me to rozesmalo a dle mého názoru je načase začít dřív, než začnou lovit oni nás...

gabreta ( 28. července 2016 01:39 )

Jó kdyby to udělalo "Stohoven" tak je všechno OK!!

lesnismes ( 26. července 2016 23:25 )

Fuc-k off ,hloupej svejku.

vrah_Putin ( 26. července 2016 22:53 )

Ty jsi kretén. Někdo pod jejich jménem prezentoval něco bez jejich souhlasu a podle tebe je to hysterická reakce? Tohle si totiž nikdo nesmí dovolit. Značka je jmění a s tou nikdo nakládat nesmí jen tak. Ty budeš určitě automechanik nebo prodavačka z Tesca, ty blbe . Duševní vlastnictví je velmi cenné, pitomečku

mash ( 26. července 2016 22:45 )

 A víte co, pane Kooperativo? Shodou okolností u vás mám pojištěné tři auta. Na podzim na vás ale kašlu a půjdu jinam. Už mě štvete dlouho a tahle ubohá a trapná hysterická reakce byla poslední kapkou.

Zobrazit celou diskusi