Pokud takto závažně nemocný člověk místo vyvážené stravy pije pouze ovocné a zeleninové šťávy, může to mít nedozírné důsledky a urychlit celé onemocnění v negativním slova smyslu,“ řekla Blesku nutriční terapeutka. Pacient s rakovinou plic by měl jíst naopak vyváženou stravu mírně navýšenou o kvalitní bílkoviny a polynenasycené mastné kyseliny. Ty najdete například v mořských rybách.

„Jejímu tělu chybí tyto živiny a především energie, která je nezbytná pro boj s takto vážným onemocněním,“ míní odbornice. Podle ní kvůli nedostatku živin musí tělo sahat do vlastních zásob, které nemá šanci doplnit pomocí pití ovocných a zeleninových šťáv. „Prohlubuje se tak podvýživa, která závažně komplikuje léčbu onemocnění, a její následky mohou být fatální,“ řekla terapeutka a tím i vysvětlila, proč paní Marcela (65) výrazně zhubla.Šťávy je možné zařadit jako součást dopolední či odpolední svačiny, a nikoliv jimi nahradit veškerý denní příjem stravy,“ upozornila závěrem. Paní Marcele byl loni v říjnu diagnostikován agresivní typ rakoviny plic. Teď ale tvrdí, že po nasazení alternativní léčby, ke které ji přiměl její syn Michal (46), prý podle nového rentgenového snímku nádor ustoupil. Jenže lékařka, která rentgen dělala, Blesk.cz přiznala, že ho srovnávala pouze s nákresem.
Fotogalerie
15 fotografií