Stáří se s Peterkou zrovna nemazlí, protože od vážné autonehody v roce 2001, po níž podstoupil 42 operací a měl zlomené obě nohy, tráví v nemocnici skoro víc času než doma. Téměř půl roku strávil v péči lékařů kvůli zlomenému krčku, než ho v březnu loňského roku propustili domů. V létě byl ale hospitalizován znovu s infekcí na plicích, nakonec v září mu doktoři objevili na jazyce podezřelý nález.

„Říkají, že tu budu asi měsíc,“ dělal si herec ještě v říjnu naděje. Ovšem netušil, že na onkologii zůstane i přes Vánoce a Nový rok. Prý ho to samotného velmi trápí. „Jsem pořád v nemocnici, co se dá dělat, ležím a snažím se usnout. To je strašnej život,“ stěžoval si smutně Peterka.

Teď mu snad konečně svítá na lepší časy, rakovinu již díky ozařování úspěšně porazil. „Už je to v pořádku,“ potvrdil sám „Krakonoš“, kterému velkou radost poněkud kazí jen to, že z nemocnice ho lékaři ještě propustit nechtějí. Zřejmě k tomu mají dobrý důvod, protože zrovna minulý týden se herec, který byl v mládí známý vypracovanou sportovní postavou, velmi ošklivě praštil do hlavy.

„Dělal jsem dlouhé interview a tak mě to vyčerpalo, že jsem si nemohl z vozíku vlézt do postele. A to sezení způsobilo, že se mi zatočila hlava a uhodil jsem hlavou o stůl, až jsem tam měl i krev. Ale druhý den mě už nic naštěstí nebolelo,“ vylíčil svůj dramatický zážitek deníku Aha! Peterka alias Fantomas ze seriálu Arabela. Kdyby se mu něco podobného stalo samotnému doma, důsledky mohly být daleko horší.

 

Fotogalerie
10 fotografií