Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Druhá tvář alternativní léčby rakoviny: Pití šťáv mohlo Marcelu zabít

Autor: Tomáš Polák - 
23. ledna 2016
07:01

Paní Marcela (65) je přesvědčená, že jí v ústupu rakoviny plic pomohla alternativní léčba. Ta spočívá mimo jiné také v podávání ovocných a zeleninových nápojů. Dvaačtyřicetidenní kůra, během které paní Marcela nepřijímá nic jiného než šťávy, ovšem není podle nezávislé nutriční terapeutky ideální.

Pokud takto závažně nemocný člověk místo vyvážené stravy pije pouze ovocné a zeleninové šťávy, může to mít nedozírné důsledky a urychlit celé onemocnění v negativním slova smyslu,“ řekla Blesku nutriční terapeutka. Pacient s rakovinou plic by měl jíst naopak vyváženou stravu mírně navýšenou o kvalitní bílkoviny a polynenasycené mastné kyseliny. Ty najdete například v mořských rybách.

„Jejímu tělu chybí tyto živiny a především energie, která je nezbytná pro boj s takto vážným onemocněním,“ míní odbornice. Podle ní kvůli nedostatku živin musí tělo sahat do vlastních zásob, které nemá šanci doplnit pomocí pití ovocných a zeleninových šťáv. „Prohlubuje se tak podvýživa, která závažně komplikuje léčbu onemocnění, a její následky mohou být fatální,“ řekla terapeutka a tím i vysvětlila, proč paní Marcela (65) výrazně zhubla. Šťávy je možné zařadit jako součást dopolední či odpolední svačiny, a nikoliv jimi nahradit veškerý denní příjem stravy,“ upozornila závěrem. Paní Marcele byl loni v říjnu diagnostikován agresivní typ rakoviny plic. Teď ale tvrdí, že po nasazení alternativní léčby, ke které ji přiměl její syn Michal (46), prý podle nového rentgenového snímku nádor ustoupil. Jenže lékařka, která rentgen dělala, Blesk.cz přiznala, že ho srovnávala pouze s nákresem.

tgbg ( 24. ledna 2016 08:11 )

To bylo v komunistických nemocnicích. Dnes naštěstí ne.

mako ( 23. ledna 2016 16:21 )

radila se s někým o složení šťáv? můžete napsat více podrobností prosím? co ještě dělala proti rakovině díky

mako ( 23. ledna 2016 16:01 )

banan25

mako ( 23. ledna 2016 15:45 )

přesné

mako ( 23. ledna 2016 15:43 )

léčí se tak stále na speciální klinice v Maďarsku a Mexiku, využívají šťávy a klistýry- je důležitá detoxikace těla, aby mohlo přijímat živiny, musí se nejdříve zbavit jedů, které jsou v těle.

Zobrazit celou diskusi