Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Kuřácký robertek? To není ono.“ Kubera bránil cigarety v duelu s lékařkou

Autor: Vera Renovica, bru - 
21. ledna 2016
05:00

V diskusním pořadu Blesku to vřelo, proti sobě se postavily dva znesvářené tábory. Senátor a milovník cigaret Jaroslav Kubera (ODS) přišel diskutovat s odpůrkyní tabáku, lékařkou z Centra pro závislé Evou Králíkovou. A neváhal kouřit dokonce během natáčení, byť z elektronické cigarety, kterou považuje za „kuřácký robertek“.

Doktorka Králíková dlouhodobě podporuje omezení kouření v restauracích, senátor Kubera ale o zákazech nechce ani slyšet.

Podle lékařky je nesmyslné, že si lidé denně ve stáncích kupují cigarety, které vlastně ani kouřit nechtějí. Opírá se totiž o průzkum, ze kterého vyplynulo, že by lidé s kouřením raději nikdy ani nezačali.

„To je naše otroctví, paní doktorko, ne vaše!“ začal senátor v reakci na toto tvrzení zvyšovat hlas. „Vy mi nebudete určovat, co budu dělat. Za svobodu bojujete tak, že říkáte, že když přejdu Václavské náměstí s cigaretou, několik lidí dostane rakovinu. A to je evidentní nesmysl,“ rozčílil se Kubera.

„Toto vůbec neříkám. Zdá se, že na pana senátora jdou abstinenční příznaky,“ opáčila lékařka.

Jak debata pokračovala? Pusťte si část duelu ze Studia Blesk:

Video  Studio Blesk - protikuřácký zákon  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...
Podívejte se i do galerie:

ellenic ( 21. ledna 2016 20:01 )

oxygene.p. To jsi opravdu tolerantní kuřák , když nechceš po člověku, který jí, aby Ti u tvého hulení nejedl . Jsi hlupák .

ellenic ( 21. ledna 2016 19:57 )

oxygene.p. Doma máš také parchanty, asi ano, když se takhle vyjadřuješ. Tu posr.anou plínu bych Ti hodila do obličeje, aby jsi se probral. Chudáku .

ellenic ( 21. ledna 2016 19:54 )

Pustila jsem si i video a musím říct, opět Kubera nezklamal, neumí se chovat . On je to takový pan "já, já". Jsem ráda, že můj manžel je nekuřák a tudíž vedle sebe mám muže, který krásně voní kolínskou a ne cigaretami .

ellenic ( 21. ledna 2016 19:46 )

deratizater Kubera se s ničím nepáře, jemu je jedno, co si o něm slušní lidé myslí. On a cigarety a potom dlouho nic. Bere dva platy primátorský, senátorský a o důchod také nepřijde, i kdyby ho měl teď nevyplácený. Už jen za součet těch peněz klidně bude plácat páté přes deváté. Jen se na něho podívejte, mne osobně by nestál ani za pozdrav. Nejsem nadšená, když na zastávce MHD stojí kuřácí a zapalují jednu za druhou . Nejsem nadšená, když v restauraci si objednám jídlo a vedle u stolu kouří cigarety nebo doutník .

gabreta ( 21. ledna 2016 14:59 )

Kuřák možná je pro tebe smradlavej. Ale rozhodně nemá v hlavě vykradeno, tak jako ty! Měl jsem známýho doktora, kterej stejně jako ty, ohrnoval nos nad kuřákama. Nikdy nedal jedinýho šluka, vyhýbal se obloukem zakouřenýmu prostředí a kuřákům, žil zdravě a sportoval. Ve 40 letech zemřel na rakovinu plic!! A naopak, jsem znal dědka, kterej šlukoval doutníky a v 90 letech koval koně!! na to, abys chcíp na rakovinu, nemusíš dát jedinýho šluka v životě. Tak si ty jelito všechno nejdřív srovnej v hlavě, než z tebe vyleze hovadina!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa