Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další uprchlíci v Česku: U Pardubic zadrželi 11 běženců z Afghánistánu a Sýrie

Migranti ve vlaku
 (Autor: Reuters - ilustrace)
Autor: shp - 
12. června 2015
13:26

Situace s uprchlíky, kteří využívají Česko jako přestupní stanici na cestě za lepším životem, eskaluje! U Pardubic zadrželi policisté dalších 11 lidí z Afghánistánu a Sýrie.

Policisté běžence dopadli ve čtvrtek ráno. Stejně jako v minulých případech se uprchlíci pokoušeli přes Českou republiku dostat v mezinárodním rychlíku. Marně.

Před třetí hodinou ranní na ně narazili u Pardubic policisté, kteří kvůli narůstajícímu počtu běženců v Česku v mezinárodních vlacích hlídkují. Skupina byla dopadena mezi zastávkami Česká Třebová a Pardubice.

Šlo o pět Syřanů a šest Afghánců, z toho bylo jedno dítě a jedna žena. U části z nich není dosud přesně zjištěna totožnost. Policisté celou skupinu z vlaku vyvedli a nadále s nimi probíhají potřebné úřední úkony,“ řekla tisková mluvčí pardubické policie Eva Maturová Deníku.

Jde přitom o několikátý případ dopadení běženců za poslední dny. Středočeští policisté dopadli o středeční noci šest migrantů taktéž ze Sýrie a Afghánistánu. Ze stejných zemí pocházelo i 9 uprchlíků, kteří byli u Pardubic zadrženi na začátku června. Běženci míří přes Česko obvykle do Německa.

hejhej ( 12. června 2015 15:48 )

tonny44: Přihlouplý, hysterický "profesor" a hloupý student se předvedl jako primitivové. Nebyli schopni věcně argumentovat, jenom řvát a skákat do řeči chytrým diskutujícím. I ten nějaký "ředitel" mlel, ale nic podstatného neřekl. Nicméně, kdo stojí o lenivé muslimy zahalených v hadrech kteří by stejně místo "práce" několikrát denně třískali hlavou o zem a vzývali toho svého Alláha, zabíjeli a znásilňovali. Ti se nikdy evropanům nepřízpúsobí, stejně, jak za několik staletí nepřízpůsobili cikáni.

hejhej ( 12. června 2015 15:44 )

krat5: Šiková blábolí nesmysly, demence se hlásí

alex0800 ( 12. června 2015 14:58 )

ODESLAT IHNED do zemí tvůrců Arabského jara, tedy do USA a Izraele ;-) Ideálně dříve, než začnou pobírat české sociální dávky a dostanou právo hlasovat v českých volbách, jak navrhuje naše vláda s notičkami z USA ;-) . . Až náš politický "odpad" začne používat mozek místo natažené ručičky, bude náš stát možná i suverénní, namísto kolaborování vlády s mrtvým světovým teroristou USA ;-)

1395 ( 12. června 2015 14:07 )

Máte pravdu.Včera ten mladej vypatlanec u Jílkový to se nedá komentovat,prej student filozofie.A teď si představte když se takový hovado dostane do politiky.

1395 ( 12. června 2015 14:04 )

Správně my by jsme měli začít uvažovat stejně.Když někam pojedu tak mi kontrola na hranicích nevadí,naopak dřív jsem sbíral razítka a dnes mi to chybí.

Zobrazit celou diskusi