Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kim Čong-un se celé rodiny nezbavil: Teta prý žije, ale je v kómatu!

Autor: ČTK, lm - 
11. ledna 2014
16:27

Nedávná zpráva o smrti tety severokorejského vůdce Kim Čong-una prý není pravdivá. Kim Kjong-hi (67) údajně nezemřela, ale je po operaci mozku v kómatu. Jejího bývalého muže a svého strýce nechal nelítostný Kim Čong-un nedávno popravit.

Diktátorova teta a strýc pomáhali mladému Kim Čong-unovi při upevňování moci po smrti jeho otce Kim Čong-ila koncem roku 2011. Podle analytiků právě oni dva ve skutečnosti Severní Koreji vládli. S Čangem, který byl před měsícem popraven za velezradu při největší čistce ve vedení KLDR za současné vlády, byla údajně rozvedena den před jeho zatčením. Sama také souhlasila s jeho procesem a nejvyšším trestem.

Kim Kjong-hi je v posledních letech vážně nemocná. Kromě rakoviny podléhala dlouhé roky alkoholismu, kterému propadla po sebevraždě její dcery v roce 2006 v Paříži. Podle jihokorejského deníku Korea JoongAng Daily Kim Kjong-hi loni v Paříži prodělala náročnou operaci, při níž jí lékaři z mozku odstranili tumor. Nyní je údajně ve vegetativním stavu. Podle jihokorejské agentury Jonhap je v kritickém stavu v důsledku komplikací se srdcem. Ztratila prý také hodně na váze.

"Od začátku roku 2013 se její zdravotní stav výrazně zhoršoval a v tuto chvíli je kritický. Máme potvrzeno, že je Kim Kjong-hi v kómatu. Ale nezemřela," vysvětlil pro deník jihokorejský důstojník.

Diktátorova teta byla naposledy viděna na veřejnosti 10. září na armádním hudebním představení. Její jméno nicméně figurovalo na seznamu vysokých činitelů, kteří se podíleli na přípravách pohřbu vlivného představitele vládnoucí Korejské strany práce v polovině prosince. Kim Kjong-hi byla tajemnicí strany a podobně jako její manžel, s nímž v posledních letech společně nežila, měla generálskou hodnost. Počátkem roku se spekulovalo, že prý buď zemřela na infarkt, nebo spáchala sebevraždu.

hyundaista ( 11. ledna 2014 19:48 )

A ty ses do hlavy praštil o co ? Komunistická verbež se vraždí mezi sebou a ty tady plácáš nesmysly

fotrpjotr ( 11. ledna 2014 17:25 )

Další konspirace made in CIA.

Zobrazit celou diskusi