Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chtěl jen pozdravit diktátora Kima: Američana zatkli při pokusu přeplavat do KLDR!

Autor: shp, ČTK - 
17. září 2014
08:10

Ten člověk se snad pomátl! Jihokorejští vojáci zadrželi a zatkli Američana, který se pokoušel proplavat do severní Koreje a tam se prý setkat s komunistickým vůdcem Kim Čong-unem. Že by mohl být neprodleně popraven jako špion, mu zřejmě nedošla.

Jihokorejská námořní pěchota nalezla evidentně vyčerpaného muže na břehu řeky Hangang, která se v širokém ústí stéká s řekou Imdžin přitékající z KLDR. Blíže neidentifikovaný muž ve věku mezi 20 a 30 lety úřadům poté řekl, že chtěl řekou proplavat do KLDR a setkat se tam s jejím vůdcem.

Vojenské úřady nyní Američana vyslýchají. Oba korejské státy jsou formálně stále ve válečném stavu. Vzájemná hranice je jedna z nejmilitarizovanějších na světě a její nepovolené překročení může vést k pohraničním střetům. Tento měsíc jihokorejští vojáci zadrželi Jihokorejce, který se snažil dostat na loďce přes říční hranici na sever.

V minulosti se objevilo několik případů, kdy se jednotliví Američané pokoušeli dostat do totalitní KLDR z Číny. Pokus o nelegální přechod hranice z Jižní Koreje je však velmi neobvyklý. Soud poslal v neděli na šest let do pracovního tábora Američana Matthewa Millera, který byl zatčen letos v dubnu, když údajně po příletu do Severní Koreje roztrhal své turistické vízum a požádal o azyl.

djaba ( 17. září 2014 19:52 )

Hlavně se tam nehrňte všichni , nebo tam bude plno .

karmavana ( 17. září 2014 11:03 )

Asi ňákej kámo od Dennise Rodmana, pašoval v říti moták pro jeho životního kámoše Kima.

rucnikvolamydlo ( 17. září 2014 10:29 )

Nebýt puče v 89tém, mohli jsme se mít stejně dobře jako lidé v KLDR. Jo v KLDR by chtěl žít každý

sores ( 17. září 2014 10:07 )

Debil co si koleduje o uříznutí palice. Kim se s nikým nepáře a rovnou nechá zabít. Povraždil už spoustu svého příbuzenstva. Je to těžký psychopat s vypatlaným mozkem.

salto ( 17. září 2014 09:40 )

Tak, tak, kdo nemá nas.áno v lebce, žije snadno a lehce. Ovšem to není případ tohoto hocha

Zobrazit celou diskusi