Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kim Čong-un hrozí jadernou katastrofou: USA a sousedé se mají třást hrůzou!

Diktátor Kim Čong-un promluvil v televizním projevu k spoluobčanům.
Diktátor Kim Čong-un promluvil v televizním projevu k spoluobčanům.  (Autor: ČTK)
Autor: lvi, Bild.de, ČTK - 
1. ledna 2014
11:31

Korejský poloostrov pohltí "obrovská jaderná katastrofa", pokud tu znovu vypukne válka. V novoročním poselství, které odvysílala severokorejská televize, tím dnes pohrozil vůdce KLDR Kim Čong-un. Zároveň varoval Spojené státy, že v případě konfliktu nebudou v bezpečí a pohrozil jaderným útokem i jim.

"Čelíme nebezpečné situaci, kdy i malý, náhodný vojenský střet může vyústit ve válku," hřměl severokorejský vůdce v televizy s tím, že nehodlá žebrat o mír. Obyvatelům své zbídačené země koketující s jadernými zbraněmi slíbil, že je ochrání před nepřáteli.

Mladý severokorejský vůdce se v projevu také vrátil k nedávné popravě svého donedávna mocného strýce Čanga. V projevu, v němž se o jeho osudu zmínil poprvé od popravy, svého strýce ani jednou nejmenoval. Označil ho za "lidskou spodinu" a prohlásil, že vládnoucí strana KLDR posílila díky tomu, že se očistila od "frakcionářského hnusu".

"Naše jednota stonásobně zesílila a stranické a revoluční linie jsou ještě pevnější po očištění od protistranické a protirevoluční frakce," prohlásil Kim Čong-un.

Vůdce zatím nemá takovou moc

Analytici se neshodují v názoru na to, co vlastně poprava Čang Song-tcheka znamená. Mnozí ale věří, že je důkazem toho, že Kim Čong-un zatím nenashromáždil stejnou absolutní moc, jakou měl jeho otec a jeho děd, zakladatel KLDR Kim Ir-Sen. Čang byl až do svého pádu všeobecně považován za číslo dvě severokorejského mocenského žebříčku.

Experti: Jaderná válka je zatím nereálná

KLDR také pohrozila, že obnoví produkci jaderného paliva pro bomby. V únoru uskutečnila v pořadí třetí jadernou zkoušku. Experti odhadují, že má několik hrubých jaderných zařízení a snaží se vyrobit jadernou hlavici dost malou, aby se dala připevnit na raketu dlouhého doletu. Tento proces by ale podle mnoha odborníků měl Severní Koreji trvat ještě roky.

 

 

namoroman ( 2. ledna 2014 16:27 )

Redaktoři Blesku se z těchto komentářů jistě válejí smíchy.Je vidět,co dovede jméno Kim-čong-un ve vás skoro všech vzbudit za trapné reakce...To nedovede někdo s přehledem reagovat?Děláte tady ze sebe šašky!!!

zadnice ( 2. ledna 2014 15:31 )

Už ho konečně někdo odstraní???

mortis69 ( 2. ledna 2014 02:52 )

...jistě jsi nepsal po Kimovi-co?

hofihofi ( 2. ledna 2014 01:42 )

On si bude tak dlouho koledovat, az nasere cinu a rusko a bude po ***i.

mortis69 ( 2. ledna 2014 00:45 )

Může jim jako pomoc exportovat pár romskejch občanů Za pár dní by měl ty rakety rozebraný ve zběrně

Zobrazit celou diskusi