Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krvavý diktátor Kim: Nechal popravit i bratrance a vnoučata!

Autor: ČTK, piffk - 
26. ledna 2014
11:43

Svého strýce Čanga nechal údajně předhodit vůdce KLDR Kim Čong-un hladovým psům, kteří ho roztrhali. Přímé důkazy pro to nejsou a zní to jako extrémní zúčtování, jenže v KLDR je patrně možné vše. Krvavý diktátor Kim však v popravách pokračuje! Podle posledních zvěstí nechal údajně popravit i celou Čangovu rodinu. Tedy své bratrance, jejich manželky, vnoučata...

Popravy se podle všeho uskutečnily už loni v prosinci a týkaly se všech pokrevních příbuzných, tedy například Čangových sourozenců, jejich dětí a vnuků. "Popravy Čangových příbuzných mají zajistit, aby po něm nezbyla ani stopa. Vyhlazení jeho okruhu stále běží, ať už se týká příbuzných nebo spolupracovníků," tvrdí tvrdí jihokorejská agentura Jonhap, podle které o popravách informovalo několik zdrojů.

Někteří Kimovi příbuzní prý byli popraveni před očima svých sousedů, když se vzpouzeli v momentě, když si pro ně přišly Kimovy jednotky. O život měla přijít i Čangova sestra a její manžel, který zastával post velvyslance na Kubě. Popravě neunikl ani Čangův synovec, velvyslanec v Malajsii, a jeho dva synové. Mrtví jsou pak také synové a dcery a dokonce i vnoučata dvou Čangových bratrů. Ušetřeni byli údajně jen někteří členové rodiny, kteří nebyli s Čangem pokrevně spříznění.

Krvavé zúčtování s Čangem: Fakta, nebo fikce?

Kimův strýc Čang Song-tchek byl přitom dlouho považován za druhého nejmocnějšího muže KLDR. Šedou eminenci. Zastával funkci místopředsedy Komise národní obrany a v roce 2011 po smrti Kim Čong-ila, otce současného vůdce KLDR, výrazně pomáhal teprve třicetiletému Kim Čong-unovi při upevňování moci.

Jenže podle řady analytiků Čang se svou manželkou Kim Kjong-hi (sestrou Kim Čong-ila) ve skutečnosti Severní Koreji vládl. A tak se patrně stal nepohodlným. V oficiálních severokorejských médiích objevují nyní "podložené" informace, že byl sukničkář, narkoman, gambler a pučista, ovlivněný kapitalistickým způsobem života.

Čang byl popraven začátkem loňského prosince za údajnou velezradu v rámci rozsáhlé čistky. A to údajně zvlášť krutým způsobem. Měl být zaživa roztrhán zdivočelými psy, což uvedl čínský web Wen Wej Pcho. Spekuluje se, zda šlo o smyšlenku, nebo reálnou verzi. Hongkongský deník si původ zprávy nechal pro sebe.

Experti téhle verzi popravy příliš nevěří, drží se původního Čangova osudu - popravčí čety. Jenže najdou se i další, kteří to rozhodně nevylučují! "Jakákoli krutost je v KLDR možná, ale tohle i tak zní jako extrém," uvedl profesor z anglického Leedsu Aidan Foster-Carter, který se KLDR zabývá. Upozornil však: "Zabití Čang Song-tcheka bylo ovšem ukázkou státního teroru, a takto veřejná čistka ukazuje, že se armáda a King Čong-un snaží varovat lidi, aby se nebouřili."

satanklaus ( 27. ledna 2014 14:12 )

Vždyť se směj vlastní blbosti, když nic jinýho aspoň si utužíš zdraví. Jinak jediný co ti může pomoct od toho aby tě tu měli všichni za idiota je řídit se vlastní radou a pak si změnit nick aby se s tebou netáhla ta tvoje zavšivená pověst.

satanklaus ( 27. ledna 2014 09:57 )

Ty sem nechodíš řehtat idiotům, ty se tu sám projevuješ jako totální idiot.

bibijana ( 26. ledna 2014 22:19 )

sairat:přesně tak,jenom nadoraz to nepochopil  

nadoraz. ( 26. ledna 2014 21:16 )

Kobyla sem chodí jen zařehtat?

japos22 ( 26. ledna 2014 20:50 )

Zobrazit celou diskusi