Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Je Kimova teta mrtvá? Spekuluje se o infarktu a sebevraždě

Kim-Čong-unova teta je podle tajných služeb údajně mrtvá
Kim-Čong-unova teta je podle tajných služeb údajně mrtvá  (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
6. ledna 2014
23:08

Kim Čong-unova teta za nejasných okolností zemřela! Touhle zprávou šokovala v pondělí severokorejská média. Podle nich buď spáchala sebevraždu, nebo podlehla srdečnímu záchvatu.

O špatném zdravotním stavu Kimovy tety Kim Kjong-hi se spekulovalo od chvíle, kdy dal korejský diktátor popravit jejího manžela Čang Song-tcheka pro velezradu. Vyšlo také najevo, že zpráva o tom, že k popravě posloužili hladoví psi, se nezakládala na pravdě, ale stál za ní vtip jednoho čínského blogu.

Jihokorejský deník Chosunilbo dnes napsal, že podle severokorejských zpravodajských služeb je vůdcova teta mrtvá, neupřesnil ale, jak a kde zemřela. O její smrti se spekuluje už celou řadu týdnů, na veřejnosti navíc byla viděna naposledy 10. září, kdy se po boku synovce a jeho ženy objevila na koncertě.

Jedna teorie hovoří o tom, že zemřela v zahraničí během léčby srdečních potíží. V minulosti totiž navštívila specialisty v Singapuru a Moskvě. Nabízí se také možnost, že mohla spáchat sebevraždu. Od smrti svého jediného dítěte, dcery Čang Kum-song, která se zabila před sedmi lety v Paříži, totiž prý trpěla depresemi a propadla alkoholu.

Vzhledem ke Kimově nevyzpytatelnosti se jistě nedá vyloučit ani možnost, že zemřela násilnou smrtí. Příliš pravděpodobné to však není, podle kuloárních informací se těšila Kimově přízni, a byla navíc sestrou milovaného a nedotknutelného vůdce Kim Čong-ila.


pelagie ( 7. ledna 2014 10:09 )

hyundaista ( 7. ledna 2014 07:44 )

To je u komunistické verbeže běžné,že vraždí,i mezi sebou a ještě lžou ! U nás vraždám v 50tých letech a později říkali "přehmaty doby"

luder ( 7. ledna 2014 02:41 )

Tak tady bych to viděla spíše na ty psi!

hofihofi ( 7. ledna 2014 01:07 )

To bylo desne, tam uz byla takova psychoza, ze se ho bali i zachranit ze zachvatu.

reknirmareno ( 7. ledna 2014 00:13 )

Spis dopadne jak Dzugasvili.

Zobrazit celou diskusi