Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Majitel ostravských oceláren vdával neteř: Svatba za 1,6 miliardy!

Autor: šim - 
17. prosince 2013
14:41

Je jedním z nejbohatších mužů planety. Jmění Lakshmiho Mittala, který vlastní i ostravské ocelárny, je odhadováno na 640 miliard korun. Když vdával svou dceru, stála šestidenní svatba 1,1 miliardy. Její sestřenice ji ale trumfla veselkou o půl miliardy dražší.

Svatba Mittalovy dcery Vanishi, která se konala v roce 2004 ve Versaillle, byla osud nejdražšími vdavkami v historii. Z první příčky však nejdražší nevěstu vyšoupla její vlastní krev. Svatba Mittalovy neteře Shristi (26) trvala sice „pouhé“ tři dny, ale byla téměř o půlku dražší.

Na třídenní oslavu do Barcelony bylo pozváno před 500 vybraných hostů, pro které vařil kuchař se dvěma michelinskými hvězdami. O jejich pohodlí se staralo 200 číšníků z Indie a Thajska. Svatební fotografie pořizovaly ze vzduchu helikoptéry, nechyběly ohňostroje či zpívající fontány. Svatební dort měl 6 pater a vážil 60 kilogramů a popíjelo se výhradně šampaňské značky Dom Perignon.

Nevěsta se vdávala v tradičním indickém sárí a její ženich, 36letý bankéř Gulraj Behl, přijel za nevěstou na bílém koni. Obřad proběhl v barcelonském Národním muzeu katalánského umění a byl směsicí indických a západních tradic. Hostina a oslavy se pak uskutečnily v námořním muzeu, jehož pronájem stál 2,5 milionu korun.

Druhý den se všichni hosté přesunuli na show zpívající fontány, která musela být v tu chvíli pro veřejnost uzavřena. Nechyběl samozřejmě ani bohatý ohňostroj. Extravagantní a pompézní indickou svatbu, pro kterou se Barcelona propůjčila a které se účastnil také její primátor, kritizovala opozice. „Radní ucítili vůni peněz,“ nechal se slyšet šéf tamních socialistů.

Celou svatbu zaplatil nevěstin otec Pramod Mittal, mladší bratr miliardáře Lakshmiho.

mememumu ( 18. prosince 2013 09:49 )

Pokud jsi nečetl to, co píšeš, tak je jediné vysvětlení - jsi negramotný mamlas. Jak je konec konců zjevné z každého tvého zapšklého blbopříspěvku na zdejších diskusích

mememumu ( 18. prosince 2013 09:48 )

Nevím, proč bych se měl vůči blbce jako jseš ty vyjadřovat slušně.

mememumu ( 18. prosince 2013 09:47 )

Milá blbko, zbrojní průmysl byl skutečně poměrně zaostalý a hlavně byl určený pro export do spřátelených zemí soc bloku. Když spřátelené země přestaly po pádu soc bloku existovat, musel by obstát na volném trhu. Což se mu těžko mohlo podařit, když už neměl za zadkem SSSR jako objednatele a logistického šéfa těch zbraní.

mememumu ( 18. prosince 2013 09:45 )

"Smrad z Mittalu je větší než za komančů" - proč lžeš, hajzle? A nebo jsi jen senilní?

jahodove_ticho ( 17. prosince 2013 22:46 )

No tak za miliardu bych si tu špínu možná vzal, ale jinak indky jsou strašný humusženský, brrr. Takový opičky. Stejně jako jeji evropská kofola větev

Zobrazit celou diskusi