Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch v ArcelorMittalu Ostrava: Devět zraněných, přiletěl i vrtulník

Autor: ČTK - 
7. listopadu 2012
14:36

Devět lidí bylo dnes zraněno při výbuchu plynu v podniku ArcelorMittal Ostrava (AMO). Muži (47 a 60) utrpěli popáleniny druhého až třetího stupně na rukou, hlavě, krku, někteří také na dolních končetinách. Únik plynu nehrozí.

"Záchranáři ošetřovali celkem devět pacientů. Všichni byli při vědomí, s posádkami během ošetřování a transportu komunikovali" uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Osm osob bylo převezeno sanitami, jednoho muže, který kromě popálenin utrpěl i zlomeninu, transportoval vrtulník. "Pacienti byli předáni na urgentním příjmu a popáleninové JIP Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," doplnil Humpl.

Mezi zraněnými jsou čtyři Indové, kteří v době exploze byli zrovna na technické návštěvě baterie. AMO patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal, kterou ovládá Ind Lakšmí Mittal. "Dle lékařů nikdo není v ohrožení života," řekla ČTK mluvčí AMO Barbora Černá Dvořáková.

Výbuch na koksárenské baterii č. 11 nastal v 10:15, jeho příčina ani rozsah podle mluvčí zatím nejsou známy. "Jednalo se o explozi a zahoření středního rozsahu," řekla mluvčí. V této chvíli je podle ní technický stav baterie stabilizovaný a podnikoví hasiči ho mají pod kontrolou. "Není potřeba žádná evakuace," dodala Černá Dvořáková.

Zobrazit celou diskusi