Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Mladé Boleslavi uniká plyn, hrozí nebezpečí výbuchu!

Problémy s plynem řešily nedávno i v Ostravě
Problémy s plynem řešily nedávno i v Ostravě  (Autor: Foto od čtenáře - Dennis Hubsch)
Autor: simao, Jan Doležal - 
1. října 2012
21:35

Velké potíže s plynem stihly v pondělí večer Mladou Boleslav. Únik plynu způsobil obecné ohrožení. Díky havárii u přečerpávací stanice hrozí dokonce výbuch. Naštěstí na kraji města, v průmyslové zóně.

Po nedávných problémech s plynem v Ostravě, kvůli kterým musely být evakuovány desítky lidí, zasáhly potíže i Mladou Boleslav.

"Po osmé hodině večer volali lidé na linku 158, že cítí plyn. Uniká z vysokotlakého potrubí a hrozí nebezpečí výbuchu," potvrdil Blesku mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

V Mladé Boleslavi zasedá krizový štáb a Blesku se podařilo odchytnout i mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková, která prozradila další postup: "Měříme v okolí úniku, což je průmyslová oblast Mladé Boleslavi, koncentraci plynu v ovzduší. Městem projíždí městská policie a informuje obyvatele města, aby nevycházeli, nevětrali a nerozdělávali oheň."

K evakuacím zatím nedošlo, ani nebyly hlášeny otravy plynem. Do vzduchu se ho však dostalo poměrně velké množství a situaci znepříjemňují i špatné povětrnostní podmínky.

Primátor města Raduan Nwelati (OSD), však mírní obavy - podle něj by se nemělo nic vážnějšího stát, protože již byly uzavřeny ventily plynu. Potvrzuje to i velitel mladoboleslavské městské policie Tomáš Kypta: "Na místě jsou plynaři, plynovody jsou uzavřeny, je cítit zápach. Hasiči nadále monitorují celé město."

Kvůli havárii je však také uzavřená rychlostní silnice R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví - a to v obou směrech na 39 - 44 kilometru. Policisté již stanovili objízdné trasy - vedou přes centrum města a staré město směrem na Pískovou Lhotu a Brodce. Neboť je využívají i kamiony, tvoří se na silnici kolony.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi