Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ďáblův advokát? Vraždící Američan už má v Česku obhájce: Chystá se i na rekonstrukci masakru

Autor: simao, ČTK - 
28. května 2013
20:41

Pokud bude Američan Kevin Dahlgren, hlavní podezřelý v případu čtyřnásobné vraždy v Brně, vydán do Česka, bude zde již mít přiděleného právního zástupce. Stal se jím brněnský advokát Richard Špíšek, který se chystá nahlédnout do vyšetřovacího spisu a bude k dispozici i k případné rekonstrukci masakru brněnské rodiny.

Kevin Dahlgren utekl po brněnské vraždě do Vídně a odtud se přesunul za Atlantik do Washingtonu, kde ho zadržela policie. Momentálně sedí ve vazbě a bude se rozhodovat o jeho vydání do Česka. Jenže Spojené státy své občany nevydávají, a tak by česká strana musela přednést skutečně pádný důvod. 

Pokud však k vydání Dahlgrena přece jenom dojde, v Česku má již svého právního zástupce. Byl mu přidělen a jmenuje se Richard Špíšek. "Já se budu snažit v té věci postupovat pokud možno co nejvíce profesionálně," sdělil advokát Špíček FTV Prima a dodal: "Přiznám se, že já sám nevím, jestli vůbec pan Dahlgren ten skutek spáchal, či nikoli."

Chystá se proto nahlédnout i do vyšetřovacího spisu, kde toho ale podle něj zatím příliš není. "Pokud já vím, tak ono v tom spise prozatím toho moc není, protože shromažďování důkazů je v prvopočátku," dodal Špíšek.

Při rekonstrukci masakru nebude chybět

Zároveň však potvrdil, že se uvažuje i o policejní rekonstrukci masakru v domě v Brně-Ivanovicích, kde rukou vraha zahynuli manželé Martin (†50) a Veronika (†46) a jejich synové David (†17) a Filip (†23).

"Očekávám, že budu ze strany Policie ČR kontaktován. Domluva s vyšetřovatelem je taková, že jakmile bude nějaký takový úkon v té věci nařízen, tak že mě bude obratem telefonovat, vyrozumí mě o termínu a já samozřejmě se ho zúčastním, abych mohl při tom úkonu hájit práva svého klienta," dodal "ďáblův" advokát před televizní kamerou.

fantom88 ( 18. června 2013 08:43 )

měl by si ho ten šmejd taky platit!!!! Přidělení advokáti jsou zrůdnost pseudohumanismu! Nechci to za toho hajzla platit

donchicho ( 4. června 2013 12:32 )

Pokud to nekdo nevite tak mam pro vas sdeleni. Je zakotveno v americke ustave, ktera stanovi nasledujici a sice, ze nemuzou soudit obcana prislusnosti USA za zlociny ktere spachal mimo sve uzemi.Takze pokud nam ho nevydaji k potrestani, coz se mimochodem v historii jeste nikdy nestalo pak musi byt jako nepotrestany propusten.To jenom pro vsechny na ozrejmeni.

cinderella1 ( 30. května 2013 09:40 )

Ani Ceska Republika nevydava cizince

cinderella1 ( 30. května 2013 09:38 )

Neboj, ze pokud ho nevydaji, ze ho spravny trest v USA nemine! Cizince nevydava ani Ceska Republika, takova je proste dohoda.

blanka19 ( 29. května 2013 20:26 )

https://g.denik.cz/50/04/kauza-dalhlgren-inf.jpg

Zobrazit celou diskusi