Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Američan zabil v Brně 4 lidi: K vraždě se přiznal v sms zprávě

Autor: ljš - 
26. května 2013
13:55

Na rukou má krev čtyř lidí, kteří byli navíc jeho příbuzní. Nyní vyšlo najevo, že ještě před tím, než byl zadržen, přiznal se Kevin Dahlgren své rakouské kamarádce v sms zprávě.

"Zabil jsem čtyři lidi a jedu do Vídně," napsal Dahlgren mladé Rakušance. To potvrdila i policie. "Čeští kolegové nás informovali, že Američan poslal textovou zprávu, ve které oznámil, že utíká do Rakouska," řekl mluvčí Spolkového kriminalistického úřadu Mario Hejl.

Když usedl do letadla, udělal osudovou chybu. Připojil se na sociální síť Facebook, díky čemuž ho vyšetřovatelé snadno lokalizovali. Protože byl však už na polubě, rozhodli se nezasahovat, aby neohrozili ostatní cestující. O jeho přítomnosti věděl pouze letový personál. Podle serveru Topky.sk se dvě letušky zhroutily, když se děsivou zprávu dozvěděly.

Hlasy

Podle deníku Bild se mladý vrah vyšetřovatelům svěřil, že při vraždění své tety, strýce a dvou bratranců slyšel podivné hlasy. Od počátku se přitom spekuluje o tom, že je Dahlgren psychicky nemocný a mohl by být uznán za nepříčetného.

blanka19 ( 28. května 2013 16:40 )

Kto ho sem dotáhl? Nebyla to práve ta pritelkyne z Rakouska?

dobrotka ( 27. května 2013 05:06 )

anka - v podstate mas pravdu. Myslim, ze to nemyslela spatne. Ono je to tak nejak v lidske povaze, ze nestesti tech sympatickych ti prijde vic lito.

anka ( 27. května 2013 00:02 )

i kdyby to byli nehezci lide....take by jich byla skoda....

maximillian ( 26. května 2013 23:59 )

nemel zadnou strelnou zbran

anka ( 26. května 2013 23:05 )

udajne jeji sestra je rozvedena a zije v Holandsku...

Zobrazit celou diskusi