Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masakr v Brně: Američan brutálně zavraždil 4 lidi, dostane v Česku doživotí?

Autor: psch - 
28. května 2013
09:43

Rozmazlený spratek, pro kterého musela teta přijet na letiště do Vídně, se svým příbuzným odvděčil obzvlášť brutálním způsobem. Čtyři členové brněnské rodiny zemřeli rukou Američana Kevina Dahlgrena. Pozůstalí volají po trestu smrti – dočkají se spravedlnosti?

Američan Kevin Dahlgren přiletěl před třemi týdny na letiště do Vídně, kam pro něj musela přijet z Brna jeho teta, protože neměl peníze. V Brně-Ivanovicích bydlel až do minulého týdne. Ve středu večer všechny členy rodiny chladnokrevně povraždil. Pak ujel na motorce do Vídně a odletěl zpět do Ameriky.

Momentálně sedí ve vazbě ve Spojených státech. Šance na vydání do Česka do rukou spravedlnosti, jsou sice mizivé, ale jsou. Dosud totiž žádný Američan do Česka vydán nebyl. Ministerstvo spravedlnosti přesto věří, že se to podaří, píše server Aktuálně.cz.

"Spojené státy americké své občany vydávají. A to i nerecipročně, tedy bez toho, aby své občany musela do USA vydávat i Česká republika," řekl ředitel tiskového odboru ministerstva Robert Schuster.

Česko=doživotí, USA=svoboda

Pokud se podaří vyjednat vydání Dahlgrena, v Česku mu za vraždu čtyř lidí hrozí s jistotou doživotí. Naopak pokud se Spojené státy rozhodnou dvacetiletého mladíka uchránit, ve své zemi by s největší pravděpodobností jakémukoliv trestu unikl.

blanka19 ( 28. května 2013 15:41 )

občané USA mají volný vstup do krajín EU? Nepotrebují žádne povolení, víza, pozvaní...? Stačí si zakoupit spátočnou letenku a vyhovet osobní kontrole? On údajne prišel neohlásen...

blanka19 ( 28. května 2013 15:07 )

....co to je za spravedlnost??? V USA možná zustane na svobode. Proč? Spáchal? Spáchal! ... a je to jedno kde to udelal. Spravedlnostnby mnela být vsude rovnaká, bez rozdílu. Mela by se pozuzovat globálne, vždyť člověk ako člověk, jedno či je američan , čech, ... Výše trestu muže být rozdílna podle jednotlivych státu, ale posuzovaní by mnelo být ako kdyby se to stalo vo vlastní krajine. Teď to chápu tak, že když nezabil v USA, tak ich se to netýta, it is all right, ale ani pachatele nevydají do zemne kde byl skutek spáchan... To v takhle závažných situacích prokurátori a kmiminalisté státu nespolupracují?

jecmen44 ( 28. května 2013 14:59 )

Tvůj příspěvek je demagogie bez odezvy myšlenky na systém a právo, které má USA,....."o kterém jsem psal". Nepsal jsem o nesvobodě a bránění někomu v cestování, ale o spravedlnosti v globálním měřítku. tzn,......jestliže spácháš zločin a může být jedno jestli jseš Mongol, Čech a nebo Američan, tak ač jsi občanem kterékoli země, tak dotyčná země by měla být na straně práva a spravedlnosti. ....můj příspěvek poukazuje na to, že USA uznává zločin v tomto případě vraždu, pouze kdyby dotyčný zabil 4 Američany. .....v případě vraždy v Brně,- USA vraha nevydá! ........"snad jedině v tom případě, kdyby U.S. občan byl talibanským teroristou a 4 lidi u nás by zabil bombou z papiňáku" USA= není všechno zlato!.....co se třpytí.

catherin4 ( 28. května 2013 14:42 )

No ak by si ho nechali v USA volne pobehovat tak tym pojdu len sami proti sebe, bude len otazkou casu kedy mu zase prepne a povrazdi tentoraz americku rodinu.

dadaveve ( 28. května 2013 13:22 )

chtělo by je to dokopat ať něco dělají, mohli by si postavit další věznice, protože pro ně jich tu máme málo!!!!

Zobrazit celou diskusi