Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zabíjel je postupně. Nic hroznějšího jsme neviděli, tvrdí kriminalisté o masakru v Brně

Autor: Ondřej Požár - 
24. května 2013
14:03

Chladnokrevně a jednoho po druhém. Tak podle výpovědi kriminalistů vyvraždil vlastní rodinu zřejmě psychicky vyšinutý Američan Kevin Dahlgren (20).  "Byla to brutální čtyřnásobná vražda, kterou jsem ještě ve své dlouholeté praxi nezažil," tvrdí zkušený brněnský kriminalista Antonín Hrdlička.

Mladý Američan, který přiletěl do tuzemska před třemi týdny za svou tetou Veronikou H. (†46), strýcem Martinem H. a bratranci Davidem (†17) a Filipem (†20), pozabíjel příbuzné ve středu večer postupně několika různými zbraněmi.

Podle šéfa kriminalistů Antonína Hrdličky šlo o úkladný trestný čin, spáchaný s rozmyslem. „V tomto případě nešlo o skutek v afektu. Motivy činu zatím bohužel neznáme a snad se to dozvíme od obviněného,“ řekl policista.

Šlo o brutální zločin!

Střelnou zbraň však podle něj mladý Američan při zabíjení příbuzných nepoužil.

„Byla to brutální čtyřnásobná vražda, kterou jsem ještě ve své dlouholeté praxi nezažil. Nikdy jsem ještě takto provedenou vraždu neviděl. Podrobnosti však vzhledem k obětem nebudeme sdělovat,“ kroutí hlavou Hrdlička.

Ten žádá veřejnost o pomoc při zjišťování, jak se vůbec Dahlgren z místa činu dostal. „Do Vídně na letiště mohl jet autobusem nebo taxíkem. Pokud ho někdo ze svědků cestou viděl, ať se policii přihlásí,“ prosí zkušený kriminalista.

Video  Soused rodiny se s Američanem krátce před vraždou potkal  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Byli vrahovi na stopě

Vyšetřovatelé už ve čtvrtek odpoledne byli vrahovi na stopě. Věděli, že sedí v letadle, které podle letového řádu vzlétlo v 10.20 hodin z rakouské metropole do hlavního města USA, kde přistálo kolem druhé hodiny tamního času.

„Vzhledem k tomu, že případ sledovala média, vznikla obava, že by si mohl v mobilu přečíst, že víme, kde je. A mohl se něčeho dopustit na palubě letadla,“ upřesnil jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Jeho podřízeným dali zprávu o Dahlgrenovi rakouští kolegové přes systém Sirene. „Následně byl kontaktován styčný důstojník FBI v Praze. A nyní máme šedesát dnů na to, abychom po dodání důkazů proti obviněnému, jehož stíháme jako uprchlého, dostali cizince před český soud,“ říká Hrdlička.

cinderella1 ( 26. května 2013 16:39 )

silne prehanis kamo!

cinderella1 ( 26. května 2013 16:38 )

prosim te prestan! nikdo nevi jak se k tomu USA vyjadri a vy uz tady zase vymyslite ptakoviny ...ja si osobne myslim, ze ho vyda

handgood ( 25. května 2013 10:10 )

To mě připomíná náš středověk. Tam si také uherští šlechtici vyráželi do Horní Uher, zastřelit si nějakého slovenského kluka. Takže, kdo má moc, a tu světový četník USA má, může si všechno dovolit.

rudyptak48 ( 25. května 2013 09:42 )

Zabíjel je postupně... to je článek hodný Blesku. Jak jinak, když neměl samopal, nebo pistoli. Hlavně, aby naše slavná policie měla nezvratné důkazy, že to skutečně udělal on. Jinak to i v USA dopadne stejně, jako většina případů v Čechách, t.j. osvobozením podezřelého.

nejkaaaa ( 25. května 2013 08:22 )

Co k tomu dodat..Knoxovou taky nevydají..Musel to dobře vědět pán bez identity, když tak rychle odjel do USA, jinak by se přece ze šoku že zabil 4 příbuzné musel motat a schovávat po ČR ne?Vezměte jen fakt, že zabil,zapáli a hned odjel do Vídně.Rozum mi to nebere.Začínám mít dojem , že je to skoro návod pro občany USA zabíjet beztrestně i mimo válečnou zonu v zemi kde se jen ukážou.

Zobrazit celou diskusi