Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lobbista Marek Dalík boural! Odneslo to jeho porsche

Autor: Jan Doležal, Eva Pospíšilová, mokk - 
11. května 2013
05:00

To frajer nezvládl! Marek Dalík (38) sice ovládal expremiéra Topolánka, ale své porsche včera neukočíroval. Zřejmě kvůli hustému dešti a vysoké rychlosti skončil se svým miláčkem ve svodidlech.

Dopravní nehoda, kterou zaznamenal fotograf Blesku, se stala včera v osm hodin ráno na 32. kilometru dálnice D5 ve směru z Prahy do Plzně. „Řidič porsche nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky ani povětrnostním podmínkám,“ řekl k tomu Blesku Jakub Vinčálek ze středočeské policie. Dalík, který po nehodě vypadal, jako by mu trochu spadl hřebínek, si tak za nehodu může sám.

Se svým nadupaným Porsche 911 Carera vjel totiž v plné rychlosti do vodního klínu na vozovce, dostal aquaplaning a narazil do středových svodidel. Nic se mu nestalo, ale bourák – při tom pohledu Dalík skoro zaplakal – musela odvézt odtahová služba. Škoda na autě přesáhla 100 000 korun. „Škoda vznikla i na  svodidlech,“ dodal Vinčálek.

Vlivný lobbista od policistů vyfasoval na místě blokovou pokutu ve výši dvou tisíc korun. Nehodu Dalík nekomentoval. Od nehody ho odvezl přivolaný přítel v BMW.

sores ( 11. května 2013 17:09 )

tonny44: ano velká škoda, ještě v tom autě s ním měla sedět celá česká zlodějská vláda, současná a minulá. I když, po nich přijdou další korupční zloději a mozkově labilní co umožňují amnestii.

ninga ( 11. května 2013 16:49 )

ne, z výfuku věštíš jen ty. ale výfuk přesně ukazoval, kde se to stalo: v místě omezení "za vlhka a mokra max. rychlost 100km/h" Dalíkovu nehodu bude krýt pouze jeho havarijní pojistka, nikoliv povinné ručení - to může zaplatit maximálně škodu na svodidlech. Havarijní pojistka se např. nevyplácí nebo krátí, pokud pojistník nedbá, aby pojistná událost nenastala, a poruší právní předpisy, například zákon o provozu na pozemních komunikacích

pattapuf ( 11. května 2013 15:49 )

Podle výrazů asi nejsi moc chytrý. Ale důležité je, že je vše tak křišťálově čisté, že to ani křišťálovějš čistější nemůže být.

pattapuf ( 11. května 2013 15:47 )

To je nějaký nový policejní postup, Nebo jak se dá poznat podle upadlého výfuku rychlost v době nehody? Samozřejmě zaplatí. Krátí pouze pokud je alkohol nebo úmysl.

gogo ( 11. května 2013 15:30 )

Horší je setkání s hovadem v zatáčce, nebo když proti vám předjíždí auťák a čeká, že vy mu uhnete do příkopu. V poslední době se mi to několikrát stalo.. Byly to centimetry.

Zobrazit celou diskusi