Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dienstbier bez servítek o Zemanovcích: Šloufova skupina, které pomáhali Topol a Dalík!

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Dienstbier ml. se pořádně opřel do Zemanovců (vpravo šéf strany Vratislav Mynář a čestný předseda Miloš Zeman)
Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Dienstbier ml. se pořádně opřel do Zemanovců (vpravo šéf strany Vratislav Mynář a čestný předseda Miloš Zeman)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
11. února 2013
14:36

Jiří Dienstbier mladší se ostře opřel do Zemanovců, jejichž hvězda s vítězstvím Miloše Zemana ve volbách stoupá vzhůru. Označil je za "lobbistickou skupinu kolem Šloufa" a tvrdí, že Zemanovcům pomáhali i bývalý premiér Topolánek a jeho pravá ruka Marek Dalík.

Místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier se ostře opřel do Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). O víkendu v rozhovoru pro LN totiž řekl: "Pro mě SPOZ není strana, to je lobbistická skupina kolem Miroslava Šloufa! Myslím, že nakonec dopadnou podobně jako Paroubkův LEV 21."

A navíc dodal, že podle něj "byly informace, že Topolánek s (lobbistou) Dalíkem pomáhali při financování SPOZ." A to prý v době, kdy "Topol" vládě a ruský Lukoil získal významnou zakázku na dodávku paliv pro ČSA. Lukoil přitom shodou okolností zastupuje v Česku místopředseda Zemanovců Martin Nejedlý. 

Dienstbier navíc odmítá představu, že by sociální demokracie měla spolupracovat se Zemanovci. O tom, že by se česká levice mohla spojit v jeden blok, poprvé veřejně mluvila místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová po schůzce se Zemanem. Odmítl to ale i předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka.

Šéf Zemanovců: Dienstbier je jako ukřivděné štěně

Na Dienstbierovy výroky zareagoval na krajské konferenci Zemanovců v Pardubicích šéf strany Vratislav Mynář. Myslel si prý, že Dienstbier je zkušeným politikem a že se nebude chovat jako nějaké "ukřivděné vzteklé štěně". Za výroky prý vidí Dienstbierovu uraženou ješitnost po volebním neúspěchu.

"Celou dobu byl krmen informacemi hlavně z vedení ČSSD, že je tím pravým a nejlepším a samozřejmě si umím představit, že to zklamání je velmi výrazné," myslí si předseda SPOZ.

Miloš Zeman, čestný předseda Zemanovců, dodal: "Nechtějte ode mě, abych reagoval na pana Dienstbiera. Pokud někdo neunese porážku, vypovídá to především o něm samém." 

Ke spolupráci levice pak šéf SPOZ Mynář na pardubickém sjezdu řekl, že jeho strana sociální demokracii opakovaně nabízela ruku: "Místo opětovného podání ruky se nám dostalo spíše facky."

spajka ( 11. března 2013 08:05 )

Jiříku,běž už do zádele,slušně řečeno.Jenom kecáš a kopeš kolem sebe jak rozmazlený fracek.Práce za tebou není vidět žádná,žiješ z našich daní - máš se jak prase v žitě.Tak vocogou?Prezidentem nebudeš nikdy,tak se s tím smiř.

krupan10 ( 13. února 2013 12:18 )

to sedí od takovýho ho.vna rozmáznutýho v trávě

krupan10 ( 13. února 2013 12:17 )

to sedí od takovýho ho.vna rozmáznutýho v trávě

krupan10 ( 13. února 2013 06:49 )

i kyž se cachtáte titulem, vidím, že jste tvor jednoduchý, poněkud mdlého rozumu, lehce ovladatelný. Jen takoví lidi můžou volit toho chudáka Dienstbiera

krupan10 ( 13. února 2013 06:44 )

no ty jseš teda dylyna, máš to v té šišce nějak pomotaný

Zobrazit celou diskusi