Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pořídil Mynář Alex další vilu? Koupila ji spřízněná firma

Autor: Marcel Mihalik, Jiří Nováček, Eva Pospíšilová - 
17. dubna 2016
05:00

Jako správný muž už splnil, co měl: zasadil strom, postavil dům, zplodil syna. Proč si ale pořídil další sídlo? V brněnských šalinách se mluví o tom, že Vratislav Mynář (48) koupil vilu za 16,8 milionu korun tentokrát v jihomoravské metropoli. Hradní kancléř to odmítá…

„Mynář koupil novou vilu v brněnské zbohatlické čtvrti, kterou chce kompletně vybourat a přestavět,“ řekl Blesku zdroj, který si nepřál být jmenován. Podle výpisu z katastru nemovitostí si skutečně firma historicky spojená s hradním kancléřem koupila na konci února od manželů Indrových vilu v prestižní brněnské čtvrti Stránice za 16 800 000 korun! Blesk má k dispozici kupní smlouvu, která »kauf« potvrzuje. Uvádí se v ní mimo jiné, že celkovou kupní cenu kupující uhradí z vlastních zdrojů.

Dům je bezmála 80 let starý, a zatímco většina Brňanů k své chloubě hradu Špilberku vzhlíží, smetánka žijící ve Stránicích na něj shlíží svrchu. Pro romantické chvíle s krásnou manželkou Alex (32) je to ideální místo, kde si Mynář přijde jako hradní pán! „Tady žijí stranou ruchu, a přesto blízko centra skuteční boháči, umělci nebo třeba bývalý šéf parlamentu Milan Uhde,“ potvrdil Blesku člověk znalý místních poměrů.

Novým vlastníkem nemovitosti je firma Tessile ditta services, v níž sice podle obchodního rejstříku Mynář aktuálně nezastává žádnou funkci, nicméně v letech 2009 až 2012 tu figuroval jako místopředseda představenstva. Jaké vazby má s touto společností dnes? „S tou firmou nemám nic společného,“ reagoval na dotaz Blesku hradní kancléř.

A proč tedy dům opravují stejní dělníci jako ti, co rekonstruují i jeho vilu v pražských Strašnicích? „Nevím sice, co ta firma koupila, nebo nekoupila, ale společníkem je můj kamarád a bývalý partner nebo v některých věcech ještě partner pan Pavlík, s nímž máme dům na Jánském vršku, který opravovali stejní lidé. Tak jestli díky dobrému renomé nebo práci, kterou tam odvedli, se s nimi domlouval i pan Pavlík… Ale to já nevím, to se musíte zeptat jeho,“ dodal Mynář.

Pojítko? Panenské ostrovy

Luxusní brněnskou vilu koupila za 16,8 milionu korun společnost Tessile ditta services, a. s., Vratislav Mynář byl do května 2012 jejím místopředsedou představenstva. V současnosti je statutárním ředitelem firmy Vladimír Pavlík. Stejný muž je zároveň statutárním ředitelem společnosti VV invest, které patří dům pod Pražským hradem, jenž z padesáti procent říká pane Mynářovi.

Ten byl ostatně do června 2013 předsedou představenstva VV invest. Obě společnosti – Tessile ditta services a VV invest – navíc podle obchodního rejstříku spojuje také jediný akcionář, kterým byla firma SOL Brno, jejímž společníkem byla a dodnes je společnost Valerie investments se sídlem na Britských Panenských ostrovech.

Záhada Strašnic

Otazníky provázely také nákup vily v pražských Strašnicích. Mynář totiž dům koupil od advokáta Víta Širokého, který mimo jiné zastupoval odsouzeného lobbistu Romana Janouška. Za prvorepublikovou vilu na dobré adrese zaplatil 5,5 milionu korun, podle realitních kanceláří jde o výrazně nižší částku, než jaké jsou ceny obvyklé v dané lokalitě.

Mynář ale tvrdil, že dům nebyl v dobrém stavu, naopak potřeboval výraznou rekonstrukci, která se teď provádí. Vyjít by údajně měla na deset až patnáct milionů korun. Dvoupatrová vila stojí na pozemku o velikosti 141 metrů čtverečních, zahrada má 591 metrů čtverečních.

Úchvatný výhled na Brno

Ve 2. podlaží domu jsou dva byty s dispozicí 3+1, každý o výměře 63 m2. Každý má své vlastní měřiče elektrických energií. Vytápění je zajišťováno ústředním plynovým kotlem.

Čtyři byty ve vile

Dům je podsklepený a má čtyři nadzemní podlaží a čtyři bytové jednotky. Plocha pozemku je 830 m2, zastavěná plocha domu činí 357 m2, užitná plocha je 400 m2. Půda má 140 m2 a je zde možnost vybudování dalšího bytu s terasou.

Vnitřní i venkovní bazén

K domu patří dvě vnitřní a jedna venkovní garáž, s možností dalšího parkovacího stání. Luxusem je vnitřní a venkovní bazén. Zahradu o ploše 473 m2 zdobí jezírko.

Luxusní 5+1 s krbem

V 1. podlaží je nejluxusnější byt 5+1 o celkové ploše 140 m2. Patří k němu terasa, dvě koupelny se sprchovým koutem, hydromasážní vanou a dvěma WC, nová kuchyňská linka na míru včetně spotřebičů, nové obložkové dveře. V obýváku se topí funkčním krbem.

moiaza ( 17. dubna 2016 14:07 )

 Kupovat si lásku penězmi a majetkem? Na jak dlouho? Jak ubohé a směšné. Stajně mu časem kopne ta jeho krasotinka do zadku. Ale co, je to jejich problém.

sores ( 17. dubna 2016 13:17 )

Všichni český politici jsou milionáři, z čeho asi? Zloděj.na, korupce a krásné platy. Hlavně že má u nás dělník 13 tisíc a s tím má vyžít a uživit rodinu?? Nemůže být každý politik-zlo.děj, nebo Ing.Přesto že je u nás žebrota, určitý lidi se mají královsky.Spousta rychlokvašek-milionářů čím tak zázračně rychle zbohatli nevíte náhodou p.kříšťálovej, jemu už je to u pr.dele,že. Je to u nás samej podvod a zlodějna.

toriaya ( 17. dubna 2016 12:33 )

Tak třeba já to chápu, stačí mít odvahu, nebýt slepý k příležitostem (nemusí jít o nemovistosti, ale zboží obecně) a mít na to ty buňky. Jenže sorry, ale kolem Mynáře to smrdí

toriaya ( 17. dubna 2016 12:30 )

Na to že se původně barák Prodával za 21,99 mil. to zase čirou náhodou koupil nějak levně

1pravda1 ( 17. dubna 2016 12:20 )

Zákon o přiznání majetku a příjmu potřebuje tato země jako sůl, Mynář je něco neuvěřitelného, někde ty miliony asi tiskne ne?........ tu vychcanost má vepsanou v obličeji a tu mu už nikdo neodpáře, vážně je ti to Zemane jedno, chlap bez prověrky, onehda tu kňučel, že nemá bydlení pro rodinu Něco na tebe ví, nebo proč se obklopuješ takovými lidmi?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa