Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vojta (25) rozsekal rodiče sekerou: Dostal 22 let!

Brutální vrah z Tymákova Vojtěch Hrdlička dostal za rozsekání rodičů sekyrou 22 let
Brutální vrah z Tymákova Vojtěch Hrdlička dostal za rozsekání rodičů sekyrou 22 let  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
30. dubna 2013
13:47

Ze syna se vyklubal brutální vrah. Vojtěch Hrdlička (25) stanul u soudu za to, že loni rozsekal sekerou svého otce a nevlastní matku. Za dvojnásobnou vraždu dostal 22 let, u soudu sehrál významnou roli i jeho bratr Jaroslav (29).

Vraždou otce a macechy prý Vojtěch řešil napjaté vztahy v rodině. Jeho bratr Jaroslav (29) mu u soudu dokonce děkoval, otec je prý ponižoval a vyhrožoval jim. Rodiče podle něj bili a týrali i dvě dívky, které měli v pěstounské péči.

Dostal vyšší trest, než žádal žalobce

Krajský soud v Plzni však neměl s pětadvacetiletým mladíkem slitování a udělil mu výjimečný trest. Poslal jej do vězení na 22 let, přestože samotný žalobce požadoval trest v rozmezí 15 až 20 let.

Vražda se stala loni v noci na 11. července v rodinném domě zavražděných v Tymákově na Plzeňsku. Vojtěch si počínal s neobvyklou brutalitou, otci (50) a nevlastní matce (46) zasadil sekerou velkou silou množství ran do hlavy, krku a břicha. Manželé na místě zemřeli.

Chtěl jim prý jen domluvit kvůli synovci... 

Hrdličku dopadla policie v září, k činu se přiznal. K vraždě ho prý motivoval strach o malého synovce. Jeho bratrovi prý rodiče vyhrožovali, že mu vezmou synka a nechají si ho v péči.

Oba bratři vypovídali u soudu o rodinných poměrech v slzách a rozrušení. Souzený muž tvrdil, že do domu šel rodičům jen domluvit, aby dítě nechali na pokoji... "Pořád jsem myslel na malého, říkal jsem si, že nikdy nedopustím, aby se mu stalo to, co v dětství mně a bráchovi," vypověděl Hrdlička.

Žalobce: Promyšlená a chladnokrevná vražda!

Jenže fakt, že si předem koupil sekeru, připravil si v autě náhradní oděv na převlečení, zaparkoval daleko od domu a přišel dovnitř potichu a pozdě v noci ale podle žalobce jednoznačně svědčí o tom, že do domu se nešel domlouvat, ale vraždit... Jeho bratr Jaroslav pak podle žaloby policisty úmyslně sváděl ze stopy.

tarot666 ( 30. dubna 2013 19:11 )

Jednoduše,pokud nemakal jak měl,tak ho fotr tak platil a pokud dřel a dostal málo,měl odejít a ne někoho zavraždit a pak brečet u soudu a blábolit další lži...

janaadamicova ( 30. dubna 2013 18:44 )

Zdravim, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Prozrazeno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!

sores ( 30. dubna 2013 16:55 )

Svinstvo! Chladnokrevně zabije 2 lidi a on si bude žít dál! Pořád to říkám, všichni zločinci z celého světa ať zdrhnou do Česka a můžou se těšit mírnému rozsudku. Středověk na vrahy, nemají mezi námi co dělat dobytkové

maximillian ( 30. dubna 2013 16:46 )

Proc vypada 25 lety na 43 ? 22 let je malo. Hodit tu svini do elektrickeho kresla !

anka ( 30. dubna 2013 16:31 )

rodice uz nemaji moznost rici svuj postoj k tomu....muzi jsou davno dospeli - pokud k nim rodice byli tak spatni, meli dost casu na to, aby si zaridili svoje vlastni zivoty a nestykali se s nimi...za vrazdu si trest zaslouzi....

Zobrazit celou diskusi