Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Muž (39) zavraždil svou matku (†63): Udusila se sama, tvrdí u soudu

Muž podle vyšetřovatelů zavraždil svou matku. vinu však u soudu popírá. Ilustrační foto
Muž podle vyšetřovatelů zavraždil svou matku. vinu však u soudu popírá. Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, ČTK - 
24. dubna 2013
12:41

Otřesný případ řeší prostějovský soud. Děvětatřicetiletý muž tam podle kriminalistů uškrtil svou matku. Nebýt pitvy na vraždu by se však vůbec nepřišlo. Obžalovanému, který svou vinu dál zarytě popírá, hrozí až 18 let vězení.

Brněnský krajský soud se dnes začal zabývat případem devětatřicetiletého muže z Prostějova, který čelí obžalobě z vraždy matky. Třiašedesátiletou ženu podle spisu zardousil loni v dubnu v bytě, v němž žil s rodiči. Motiv činu není známý. Obžalovanému hrozí až 18 let vězení a vinu popírá. Usvědčují jej ale znalecké posudky ze soudního lékařství.

"Nevím, co se stalo, nemám pro to vysvětlení," řekl soudu obžalovaný. Tvrdil, že se o násilné smrti matky dověděl až od policie. Jde o případ, kdy ji až při soudní pitvě odhalili patologové.

Pitva

Lékaři zjistili, že žena zemřela po intenzivním rdoušení. Podezřelý popsal svůj vztah s rodiči jako v podstatě bezproblémový. Matku prý s otcem našel loni 13. dubna doma v ložnici v bezvědomí. Pokoušel se ji oživovat, ale vše bylo marné. Zavolali zdravotnickou záchrannou službu, ale ani lékaři neuspěli.

Rdoušení potvrdilo až podrobné zkoumání ostatků na soudním lékařství. Matka obžalovaného se v minulosti léčila na psychiatrii. Uvedl, že měla potíže s dýcháním. Asi čtyřikrát do roka se jí údajně stávalo, že zakašlala a náhle se začala dusit. Prý se přitom bouchala do krku. Zda se něco podobného mohlo stát i před její smrtí, to syn nevěděl.

Alibi

Tvrdí, že v době jejího úmrtí nebyli s otcem doma. Hájí se tím, že posudek znalců k příčině smrti je nekonkrétní. Pokud by prý policie včas vyhodnotila kamerový systém v Prostějově, záznam by údajně jasně dokázal, že nebyl v době činu doma.

Tvrdí, že v době činu jezdil v autě po městě. Záznam se ale po pěti dnech přemazává. Okolnosti smrti ženy by mohl pomoci objasnit připravovaný výslech svědků a znalců.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lunatic ( 24. dubna 2013 13:51 )

Pro KTERÉKOLIV rodiče platí UNIVERZÁLNÍ poučka : " CO jste si vychovali,TO máte ." Pro někoho to zní krutě - pro jiného,radostně - svět je takový .

papik ( 24. dubna 2013 13:32 )

To, že zavraždil svou matku, se dozvěděl až od policie ... policii zrušit, stejně akorát chrání darebáky a vedou ji psychopati od STB.

Zobrazit celou diskusi