Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Za vraždu dcery (†19) ve stanu dostala matka 8 let: Vyvedla jsem ji ze tmy na světlo, tvrdí!

V tomhle stanu zabila matka svou dceru, prý ji tak pomohla od depresí, hájila se u soudu
V tomhle stanu zabila matka svou dceru, prý ji tak pomohla od depresí, hájila se u soudu  (Autor: Foto Blesk - Vlaďka Hradská, Policie ČR)
Autor: hra, simao.k - 
26. dubna 2013
09:15

Podřízla ve stanu svou devatenáctiletou dceru. Teď matku-vražedkyni (48) poslal soud na osm let do vězení. Hájila se tím, že svou dceru vyvedla ze tmy na světlo. A že jí pomohla od depresí.

Je zvláštní postavou tohohle děsivého případu. Matka Marie S. věří na esoterismus a řadu sil, překračujících tento svět. V českobudějovické soudní síni zazněly z jejích úst překvapivé poznámky.

Přesto ji soud označil za plně odpovědnou za svůj hrůzný čin. Ze světa totiž nožem na koberce sprovodila svou dceru. Dle svých slov jí však pomohla od depresí a "vyvedla ze světla na tmu".

Matku, věřící v posmrtné životy, však poslal českobudějovický soud na 8 let do vězení. "Je to čin nepochopitelný a neakceptovatelný, stejně jako životní postoje matky. Neměla žádné právo vzít do svých rukou osud druhého člověka, natož dcery," řekl při čtení rozsudku soudce Aleš Kolář.

Marie zabila svou dceru loni v září na Šumavě u Borové Lady. V těle mrtvé lékaři nalezli antidepresiva a hypnotika, podle matky je vzala dcera sama. "Když ji teď vidím, tak se směje. Žije tam nahoře v lásce," uvedla ve výpovědi. Rozsudek nad matkou však zatím není pravomocný, obě strany si vzaly čas na rozmyšlenou, zda se odvolají. Původně hrozilo obžalované až 18 let za mřížemi.

dobrotka ( 14. srpna 2013 05:22 )

Bleskoni, srovnejte si to, odkud ji maminka vyvedla! Jednou pisete, ze z tmy do svetla a pak zase ze ze svetla do tmy!

buban ( 26. dubna 2013 12:27 )

Tak to mne hlava nebere. Bud mela byt "maminka" uznana nemocnou "na palici"-a umistena dozivotne v ustavu, nebo pokud by takto diagnostikovana nebyla, mela dostat dozivotni flastr v krimu. Maminka. No jo no-ceske soudnictvi.

rumovapalice ( 26. dubna 2013 12:17 )

na půlku půjde domů, nechá se nap.rcat a vraždit bude znova

jana999 ( 26. dubna 2013 11:17 )

nevím, ale na druhý straně kvůli dceři prodala i byt, a jestli dcera měla ty deprese, tak by jste tu živili baby dvě.

ejvm1712 ( 26. dubna 2013 10:19 )

Ono bude stačit ,že budeme tuhle s r a č k u živit z našich daní osm let. Větší trest pro ni bude až vyjde z vězení a nebude mít práci a bydlení a zkončí na ulici - ostatně jako další desetitisíce lidí,kteří nikdy nic neprovedli.

Zobrazit celou diskusi