Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tyran lámal synovi ruce: Dostal 14 let ve vězení se zvýšenou ostrahou

Radomír D. dostal za týrání synů 14 let. Vlevo autíčko, kterým synovi rozrazil hlavu, pod ním nůž, který mu zabodl do břicha!
Radomír D. dostal za týrání synů 14 let. Vlevo autíčko, kterým synovi rozrazil hlavu, pod ním nůž, který mu zabodl do břicha!  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: zb, simao - 
26. dubna 2013
12:20

Radomír D. (32) stanul před soudem kvůli hrůzám, kterým vystavil své dva syny - týral je, jednomu z nich dokonce lámal ruce, mlátil mu hlavičkou o stůl a chtěl jej zabít už v jeho šesti měsících... Lidská bestie nyní půjde do vězení. Dostal 14 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Verdikt nesl nelibě.

Otřesný případ týrání řešil plzeňský Krajský soud, před kterým stanul otec dvou synů Radomír D. ze Sokolova. Podle obžaloby se svými dětmi, kterým je v současnosti sedm a osm let, zacházel opravdu děsivě.

Mlátil je, kopal do nich, jednomu ze synů nadvakrát zlomil ruku a způsobil mu hlubokou tržnou ránu na hlavě, když po něm hodil dětské nákladní auto... Týral je přitom již od mala. V roce 2006 se pokusil zabít tehdy šestiměsíčního syna, kterého udeřil hlavou o konferenční stolek a potom s ním hodil o zem. Nemluvně mělo rozraženou lebku, zázrakem přežilo.

"Jak mě mlátil otec, tak já taky vychovávám děti, jinak to neumím. Snažím se nebýt jako táta, ale někdy se mi to nedaří," bránil se Radomír na policii, když vyšla pravda najevo.

Místo lítosti ukázal vulgární gesto

Krkavčí otec byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví, pokusu o vraždu a nebezpečného vyhrožování - smrtí totiž hrozil zoufalé matce, která se snažila kluky chránit. Bála se o vlastní život, a tak u lékaře tvrdila, že si chlapci způsobovali zranění sami. Co se doma dělo, prozradila policii až loni v září.

Tyran nyní půjde do vězení se zvýšenou ostrahou - na 14 let, pokud se neodvolá. Verdikt nesl obžalovaný nelibě, fotografům ukázal vztyčený prostředníček. Lítost nad spáchanými činy ze včerejšího slyšení byla rázem pryč... 

Soud mu totiž uložil maximální možný trest za pokus o vraždu. Předseda soudního senátu sice chtěl dát výjimečný trest, ale 14 let zdůvodnil odkazem na jiný případ - matku z Nejdku na Karlovarsku, která záměrně otrávila svou dceru fridexem a pozorovala, jak holčička trpí. Té totiž odvolací soud nakonec snížil trest z 25 let na 17, protože šlo o nedokonanou vraždu.

zelena.karkulka ( 26. dubna 2013 21:28 )

Taky nechápu ty lékaře v nemocnici,když tam opakovaně jezdili se zlomeninama!

pavlos67 ( 26. dubna 2013 20:13 )

O tom vezeni,to mate pravdu...To nepobere..Jinak muj nazor,takovej primitiv na skladku a kouli do hlavy....

jahodove_ticho ( 26. dubna 2013 19:40 )

Už nepíšou, asi nějaká cenzura nebo omyl Každopádně taky bych těch 14 let dělil dvěma... Někdo by je měl odchytávat a dopotrestat

jeromeklapka ( 26. dubna 2013 18:57 )

Neskutečná pálka?!Vedľa píšu o Maurerovej,ktorá za týranie dostala 10 rokov a po 5-tich je už vonku.Tento tam tiež dlhšie nebude - bude sa slušne správať a pustia ho

poletucha ( 26. dubna 2013 18:02 )

Zobrazit celou diskusi