Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miminko se narodilo zdravé: Krkavčí matka ho zabila a zahodila v igelitce!

Novorozenou holčičku zabila její matka
Novorozenou holčičku zabila její matka  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
22. dubna 2013
14:10

Jihlavští kriminalisté mají jasno, novorozenec nalezený letos 12. dubna na břehu rybníka Drátovec na Havlíčkobrodsku byl zavražděn. Vlastní matkou!

„Soudní pitva prokázala, že narozené dítě bylo zdravé a životaschopné,“ konstatoval šéf jihlavských kriminalistů Pavel Kubiš. Zároveň přiznal, že policistům se zatím nedaří nalézt jeho matku. „Případ vyšetřujeme, jako zločin vraždy novorozeného dítěte právě matkou,“ zdůraznil policista Kubiš.

Dítě bylo v igelitové tašce

Kriminalisté nyní pátrají po důležité svědkyni. Ženě, která měla v osudný den odpoledne projít u rybníka kolem odhozené igelitové tašky s tělíčkem dítěte. „Jedná se o ženu ve věku 35 až 40 let. K rybníku měla přicházet od obce Perknov. Informace by nám mohla podat i anonymně,“ žádal o pomoc novináře Kubiš.

Holčička byla zdravá

„Novorozená holčička byla matkou zcela donošená, bílé pleti. Po smrti mohla být maximálně do jednoho týdne. Igelitové tašky, do kterých byla uložena, tam musel někdo dát v pátek 12. dubna okolo poledne,“ domnívá se kriminalista.

Po matce policisté stále pátrají

Policisté stále pátrají po ženě, která byla těhotná a nyní nemá dítě. Na případu už také spolupracují s kolegy z Karlovarského kraje, kde ve stejné igelitové tašce bylo před časem nalezeno rovněž mrtvé novorozeně. Jeho sourozenec pak byl pohozen na opačné straně hranice v německém Sasku.

 

 

 


 

ditta77 ( 22. dubna 2013 21:41 )

Nejhorší zločin, jaký může jedinec, který si říká člověk, vůbec spáchat-ublížit dítěti, je mi z toho tak bolavo a smutno-nebohé miminko....

buban ( 22. dubna 2013 21:08 )

Chapu, ze jsou zeny v bezvychodne situaci. Ale kde jsou otcove techto deti?. Pokud nechteji plodit, maji pouzivat prezervativ. A pokud zplodili dite, maji stejnou zodpovednost, jako ta matka.

krejzinka ( 22. dubna 2013 20:29 )

Je to hrozné a v životě to nepochopím jak kdokoliv, obzvlášť vlastní matka, dokáže ublížit nebo zabít vlstní miminko, tak malé a bezbranné, které hned od narození touží po její lásce a které ona 9 měsíců nosila pod srdcem... je mi z toho do breku, nedovedu si představit, že bych měla jakkoliv ublížit svému synkovi a kdyby se mu pokusil ublížit někdo jiný, tak bych ho v zubech vynesla!!!

odetka.odetka ( 22. dubna 2013 20:08 )

Skoda miminka. Jedno bezdetne manzelstvi mohlo byt stastne.

odetka.odetka ( 22. dubna 2013 20:07 )

Je potreba na to nekoho upozornit.

Zobrazit celou diskusi