Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bezdomovec František přišel o životní lásku: Když jsem se probudil, byla mrtvá

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: psch, vet, lt - 
30. dubna 2013
20:55

Zakoukali se do sebe na první pohled na ulici, vzali se a žili spolu v chajdě na okraji Prahy. Šťastné bezdomovce Františka a Evu ale rozdělil krutý osud. V noci na pondělí Eva zemřela.

Eva Holbusová vystudovala medicínu, měla tři děti, ale po několika životních tragédiích nezvládla tíhu osudu a skončila na ulici. Začala pít, přespávala v lese. Jednoho dne potkala Františka Kittela na ulici, na první pohled se do sebe zamilovali.

Deník Aha!, který celý příběh sleduje, šťastnému páru dokonce pořídil prstýnky a zařídil svatbu. V roce 2010 si postavili chatičku na okraji Prahy, kde společně žili. V zimě to bylo horší, ale zvládli to.

Zemřela mu životní láska

Život v chatičce na Černém Mostě Evě nesvědčil. Onemocněla a v zimě léčbu jenom těžce zvládala. V noci na pondělí zemřela. „Když jsem se probudil, ležela vedle mě mrtvá. byl to pro mě šok,“ řekl deníku Aha! bezdomovec František.

Přes slzy sotva viděl, žalem téměř nemluvil, přesto začal se zařizováním. „Bude kremace. Jdu prodat naše věci, abych na to měl nějaké peníze. Snažím se domluvit s její rodinou,“ dodal František.

Život pro Františka de facto skončil. Jediné, co mu po Evě zůstalo, je koza, kterou si pořídili minulý rok. „Evinka byla láska mého života. Nevím, co teď budu dělat. Takovou ženu už nepotkám,“ zašeptal František.

nehopsa ( 4. června 2013 01:32 )

Doufal jsem, ze jeste Evu uvidim. Uz se tak nestane, jen na strankach ...Blesku. Diskuse na predchozich prispevcich z predchozich let uz jsou vymazany. Pokud tady jeste nekdo zavita, jsem pribuzny. Eva si nenechala pomoci, nechtela, neslo to. Piti. Mnoho lidi, rodina se snazilo pomoci ...ale tohle byla tragicka volba kterou nikdo nedokazal zvratit. Mohu rici ze ani Buh ne. Eva chtela poznat zivot jaky opravdu je. Je to velika tragedie ze situace dospela k tomuto konci. Snad nasli trochu stesti spolu. S Frantiskem souhlasim: takovou zenu uz nenajde. O svou matku prisli uz davno ctyri mladi lide. O svou dceru uz davno prisla zoufala matka. Ostuda padla na celou rodinu. ...ze tohle pisu v diskusi na strankach...Blesku. Zivot je kratky. Vazte si ho. Kdo jste ji znali, vzpomente si na Evu.

barometr ( 1. května 2013 09:04 )

Pokud vím, ona byla nemocná, měla schizofrenii, do toho ten chlast. Snad už má její duše pokoj.

123automobil ( 1. května 2013 08:20 )

123automobil ( 1. května 2013 08:19 )

123automobil ( 1. května 2013 08:17 )

Zobrazit celou diskusi