Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečasovy problémy: Žaloba od miliardáře Janečka a ODS slabší než komunisté!

Premiér Nečas s pracovními deskami, miliardář Janeček s obrazem Karla Gotta
Premiér Nečas s pracovními deskami, miliardář Janeček s obrazem Karla Gotta  (Autor: EPA, Foto Blesk - Pavel Hofman)
Autor: simao, ČTK - 
19. března 2013
14:02

Pětice lidí kolem miliardáře Karla Janečka dnes podala trestní oznámení na Petra Nečase - kvůli jeho podpisu amnestie. Není to však jediný problém, který má premiér na krku. Pro jeho ODS jsou děsivé i výsledky aktuálních průzkumů volebních preferencí, ve kterých "modří" padají na čtvrté místo - i za "rudou" KSČM.

Miliardáři Karlu Janečkovi leží delší dobu v žaludku, že premiér Nečas podepsal amnestii tehdejšího prezidenta Klause. A tak spolu s dalšími lidmi podal na Nečase trestní oznámení.

Nečas prý zneužil pravomoc úřední osoby, případně se dopustil trestného činu maření úkolu úřední osoby z nedbalosti, popsal důvody oznámení ČTK mediální zástupce Janečka Bob Fliedr.

Nečas: Trestní oznámení jsou národním sportem

Nečas se tím nenechal rozhodit. "V této zemi se stává pomalu národním sportem podávat trestní oznámení. Kdokoliv může podat trestní oznámení na kohokoliv bez jakékoliv sankce nebo omezení," řekl dnes Nečas na tiskové konferenci.

Premiér také naznačil, že věc je reakcí na trestní oznámení úřadu vlády na Janečkova spolupracovníka, bývalého šéfa rozvědky Karla Randáka. Ten čelí trestnímu stíhání kvůli zveřejnění výše odměn šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové.

Nejde však o první krok, učiněný proti Nečasovi a jeho podílu na vyhlášené amnestii. Tím předchozím byla žádost senátního šéfa Milana Štěcha (ČSSD) na Nečasovo prošetření. Premiér to označil za "nepříliš inteligentní krok" předsedy senátu.

ODS ve výzkumech až čtvrtá. Za komunisty

Nečase však patrně více než trestní oznámení děsí pokles preferencí jeho ODS. Podle průzkumu agentury STEM by ve volbách dle současného rozložení sil skončila ODS až čtvrtá! A to za ČSSD? TOP 09 i komunisty.

ODS stále rychleji ubývají voliči, nyní by získala ve Sněmovně jen 22 křesel, nejnižší počet mandátů ze všech průzkumů STEM od posledních sněmovních voleb.

Pravicové voliče prý ODS ubírá i TOP 09, která podle STEM ožila díky lednovým přímým prezidentským volbám, ve kterých se její předseda Karel Schwarzenberg dostal do druhého kola.Stejně tak však zaznamenali posílení třeba i Zemanovci, jejich čestný předseda Zeman knížete ve volbě porazil. 

tochadda ( 22. března 2013 13:38 )

Trdlo, kraje jsou zadlužené zakázkami z dob vlády oDEsesáckých hejtmanů a potom proto,že jim Kradousek seškrtává dotace...

tochadda ( 22. března 2013 13:37 )

Však se žalobě Dočas vysmívá, ale je vidět, že přiblble, nejitota mu kouká z očí...

tochadda ( 22. března 2013 13:35 )

Tam to drží milostpán Schlafenberk, ten kdyby zesnul, bude po oblibě Topáků...

tochadda ( 22. března 2013 13:33 )

a trotli jako panna už se třesou strachy o své nakradené miliony..

tochadda ( 22. března 2013 13:31 )

a Topáky trotl na entou...

Zobrazit celou diskusi