Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rozkol v ODS: Nečas zaútočil na Němcovou! Kvůli její kritice trafik pro rebely

Premiérovi Nečasovi se nezamlouvá kritika trafik pro rebely z ODS, do které se pustila Miroslava Němcová
Premiérovi Nečasovi se nezamlouvá kritika trafik pro rebely z ODS, do které se pustila Miroslava Němcová  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
17. února 2013
22:14

Zapírat, zapírat, zapírat... A pro jistotu rovnou i zaútočit. Tím se dnes řídil premiér Nečas, když měl obhájit udělování výnosných trafik rebelům ODS. Když se totiž jeho stranická kolegyně Miroslava Němcová za trafikanty omluvila, Nečas se do ní zhurta pustil.

Výtky vůči trafikám pro rebely Šnajdra, Fuksu a Tluchoře, označil dnes premiér Nečas za lacinou kritiku. Reagoval tak na vyjádření své stranické kolegyně a šéfky Sněmovny Miroslavy Němcové.

Němcová se nechala slyšet, že byla chyba přidělit exposlancům strany Marka Šnajdrovi a Ivanu Fuksovi místa ve státních firmách. Označila to za "kompromis, který šel přes čáru, za hranu".

Rebelové už mají svá korýtka

Šnajdr a Fuksa se loni v listopadu vzdali poslaneckých mandátů kvůli sporům o vládní daňový balíček, který nechtěli podpořit. Nepřišli zkrátka. Šnajdr usedl do dozorčí rady Čepro a dokonce se stal jejím šéfem. Exministr zemdělství Fuksa pak skončil v čele Českého aeroholdingu.

A premiér Nečas s podporou poslanců, kteří je nahradili (byl mezi nimi mimochodem i tehdy nepravomocně odsouzený "zloděj ze Sněmovny" Pekárek) balíček prosadil.

Němcová se brání: Stát by měl zaměstnávat lidi s kreditem

A nyní Nečas peskuje Němcovou. Podle něj má i ona mezi svými spolupracovníky bývalé zákonodárce ODS. "Je potřeba se podívat šířeji. Jedna věc je něco lacině kritizovat a druhá věc je zamést si před vlastním prahem," uvedl Nečas. Zmínil přitom některé poradce Němcové a ředitelku její kanceláře, kterou je někdejší poslankyně ODS Alena Páralová.

"Já jsem kritizovala 'trafiky' pro naše bývalé poslance, s kterými jsme si užívali na klubu velké martyrium, kteří drželi v šachu celou vládní koalici, vydírali," vysvětlovala však Němcová v sobotu pro MF Dnes.

hanyska ( 5. března 2013 20:48 )

Větší prasečí stádo jsem neviděla ani o něm neslyšela, než je stádo politiků pod vedením toho darmošlapa a darmojeda, vykořisťovatele a teď si mě blokněte já na takové novinky zvysoka s....e...u

japos22 ( 18. února 2013 20:29 )

To je dnešní ODS. Křivák kritizuje kolegyni křivákyni, která kritizuje kolegy křiváky. Nemyslíte, že je už na čase to zabalit, ODS? Samozřejmě, že se sami od koryta neodtrhnou. Jejich obhajoba, že ti druzí jsou větší zloději a blbci, než já, dosáhla výšin nebetyčné stupidy i arogance. Tak co s nima? Chtělo by to přitvrdit, aby arogantní diletantští zlodějští nafoukanci věděli, že jim to jednoduše neprojde

marmat ( 18. února 2013 17:12 )

nechlastat ...

marmat ( 18. února 2013 17:12 )

pŕes den nechlasrat !!!

zadnice ( 18. února 2013 13:09 )

Nečasi táhni do háje i s celou ODS!!!

Zobrazit celou diskusi