Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Jiří Dienstbier ml.: Chtěli se mě zbavit, ale otrávit se nenechám! ČSSD neopustí

Autor: simao - 
19. března 2013
14:44

V ČSSD je prý nepohodlným členem, který některým lidem překáží. Přesto stranu opouštět nehodlá a dál doufá, že se mu naskytne příležitost promluvit výrazněji do stranické politiky. Navzdory tomu, že se na sjezdu sociálních demokratů nestal jejím místopředsedou a z ambiciózního politika se slavným jménem se stal "muž na odstřel".

Neúspěch na posledním sjezdu ČSSD ho musí pálit. Dienstbier však tvrdí: "Věděl jsem dlouho před sjezdem, že nebudu mít situaci jednoduchou. Někteří tam jeli s jediným cílem - zbavit se mě, protože jsem nepohodlný." Prohlásil to v dnešním chatu na Blesk.cz.

To, že se nedostal do předsednictva strany, označuje jako "zmařenou příležitost posunout ČSSD k modernějšímu pojetí levicové politiky."

Zároveň však dodává: "Otrávit se nenechám, tu radost nikomu neudělám. V ČSSD určitě zůstanu. Svou stranu zakládat neplánuji." Cení si prý především svého vlastního stranickému zázemí, které mu prý poskytuje ČSSD na Praze 2. Co prozradil Jiří Dienstbier mladší dále?

O zaběhlých politických strukturách:

"Řada ´obchodníků s politikou´ si určitě chce své kšefty dělat nerušeně dál a vadí jim každý, kdo chce měnit pravidla tak, aby nemohli pokračovat. Jsem však stále optimistický, že jde věci posouvat lepším směrem."

O domovské ČSSD:

"Pořád je tam většina, o kterých si myslím, že jim jde o věc a ne čistě jen o osobní prospěch"

O svém otci:

"Můj otec nebyl mou kvalifikací ale v řadě ohledů velkým vzorem."

O prezidentské volbě:

"Nepodpořil jsem ani jednoho z kandidátů... Do dalších voleb je dlouhá doba. Neumím říct, co se mnou tou dobou bude a jestli také někdo bude stát o to, abych kandidoval. Vylučovat však tuto možnost nechci."

marmat ( 21. března 2013 17:56 )

TAK VY JSTE ZDE ALE ZA 100% MIMONĚ- Nevíte aní, že podnítil a prosadil jako senátor stíhání EX prezidenta za velezradu To je jeden z MAJSTRŠTYKŮ "NĚJAKÉHO" SENÁTORA!!!! Čtěte víc než BULVÁR milé dítě.........................

marmat ( 21. března 2013 17:52 )

marmat ( 21. března 2013 17:51 )

HÁJEK opr.

marmat ( 21. března 2013 17:50 )

PANE Héjek, doufám že vyhraje i podnět, který rozjel-díky jemu byl NĚČÍ odchod TOTÁLNÉ na kočku

krupan10 ( 20. března 2013 12:04 )

vypadá jako slizkej had v šedým obleku. Takový šolny nosili na stranický schůze bolševici.

Zobrazit celou diskusi