Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Rodinná tragédie ve Znojmě: Muž zabil svou ženu, pak spáchal sebevraždu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
15. března 2013
10:00

Vleklé rodinné spory, které vyvrcholily vraždou a sebevraždou, připravily dvě děti ze Znojma o rodiče. Jejich otec nejprve zavraždil jejich matku a pak vzal život i sobě. Děti jsou v péči psychologů.

Policie nalezla ve středu odpoledne v rodinném domě ve Znojmě mrtvé manžele. "Z vyšetřování vyplývá, že osmapadesátiletý muž patrně zavraždil čtyřiatřicetiletou manželku a pak spáchal sebevraždu. Zbyly po nich dvě nezletilé děti," řekla mluvčí policie Petra Vedrová.

Událost se stala ve středu kolem 14:00. Napadením zřejmě vyvrcholily dlouhodobé manželské rozepře. Po motivech činu nyní pátrají kriminalisté, uvedla bez dalších podrobností mluvčí.

Společně s kriminalisty vyjel na místo činu také policejní psycholog, jenž dětem mrtvých manželů poskytl pomoc a podporu. Následně byly předány příbuzným.

Případ je první vraždou, která se letos stala na jižní Moravě. Loni se v regionu stalo 23 vražd a pokusů o ně, což je o osm případů více než v roce 2011. Většinou šlo o případy související s napadením kvůli osobním rozporům mezi blízkými.

e.44 ( 15. března 2013 11:19 )

...seš mimo...

abyss ( 15. března 2013 11:17 )

Kam ty na to chodíš? To jsou ve skutečnosti ta nejproblémovější manželství. Starý kocour už nemá trpělivost na malé děti, lezou mu na nervy, nechá je po všech stránkách na ženě a někam se zašije. Potom má pocit, že se mu žena vzdaluje, začne žárlit a nejraděj by jí uvázal doma, zkrátka živná půda pro hádky a problémy. Znala jsem taková manželství dvě a byla jako přes kopírák. Obě dokonce shodně rozvedená po jedenácti letech.

dissent ( 15. března 2013 10:32 )

Určitě klape,vidějí se 2x týdně,peníze nejsou problém,tak proč by to neklapalo ?

e.44 ( 15. března 2013 10:27 )

Co by se dělo? Byl mezi nima věkovej rozdíl skoro čtvrt století. Neznám manželství s tak velkým věkovým rozdílem, kde by to skutečně klapalo, teda kromě těch "uměleckejch" manželství, kde to prýýýý klape.

zadnice ( 15. března 2013 10:17 )

Co se to děje s naším "národem"???

Zobrazit celou diskusi