Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Miminko (4 týdny) málem zemřelo: Liška se ho snažila odvléct z domu

Čtyřtýdenní miminko málem přišlo o prst, nebýt jeho matky, možná by ale zemřelo.
Čtyřtýdenní miminko málem přišlo o prst, nebýt jeho matky, možná by ale zemřelo.  (Autor: Profimedia.cz, Facebook)
Autor: psch, INT - 
13. února 2013
07:33

Čtyřtýdenní miminko z Londýna málem přišlo o prst poté, co se ho snažila liška odvléct z jejich domu. Nyní leží ve vážném stavu v nemocnici. Nebýt pohotové reakce maminky, která lišku doslova vykopala z domu, Danny by nejspíš zemřel.

Těžké chvíle nyní zažívá rodina z jihovýchodního Londýna. Jejich čtyřtýdenní miminko málem přišlo o prst, když do domu zadními dveřmi, které měly rozbitý zámek, vklouzla nebezpečná liška a snažila se dítě odnést ven.

Nebýt pohotové reakce Hayley (28), maminky nyní už pětitýdenního Dannyho, dítko by s největší pravděpodobností útok lišky nepřežilo. Liška se totiž podle všeho snažila chlapce odvláčet z domu pryč.

Hayley přiběhla do obýváku hned poté, co uslyšela křik. Celý pokoj byl od krve, liška vláčela Dannyho za ruku. Maminka neváhala a začala do lišky vší silou kopat, ta se nakonec stáhla a utekla. Danny skončil s ukousnutým prstem, monoklem a několika šrámy v obličeji.

O chlapce se postarali dva plastičtí chirurgové. Při náročné operaci mu prstík přišili zpět. Teď Danny leží v dětské nemocnici Evelina v centru Londýna s obvázanou rukou a několika stehy, u postýlky netrpělivě vysedávají oba rodiče.

„Liška se snažila odvléct Dannyho z domu. Liška ho vláčela za ruku, kterou držela pevně v zubech. Všude byla krev. Utekla až poté, co do ní Hayley začala kopat. Dennyho zachránila díky tomu, že rychle přiběhla, byla to ona, kdo tu lišku přepral,“ řekla Lorraine, sestra Paula (28), otce Dennyho.

V Bromley, na předměstí jihovýchodního Londýna, problém s liškami už nějaký čas trvá. Lidé nenechávají své děti, aby si hráli venku, okolím se brouzdají dvě velké lišky a místní mají strach. Starosta už přislíbil, že problém vyřeší.

peterwilliams ( 13. února 2013 12:14 )

jo kamionák ...měl by si tu bydlet...nic nevíš..krakonos

peterwilliams ( 13. února 2013 12:13 )

 děcko bude mít noční můry z matky až do smrti...jak jednoduché je to, svést na zvíře...angl.matičky chlastají a fetují ,venku nesmí dítko uhodit ani trochu plácnout ,hned by volali sociálku a za dveřma je mydlí a týrají ,jsou to mrchy

peterwilliams ( 13. února 2013 12:11 )

peterwilliams ( 13. února 2013 12:10 )

ivuska1

peterwilliams ( 13. února 2013 12:10 )

jsou jen řeči ..ženské kecaji jako vždycky ..

Zobrazit celou diskusi