Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na Kanárech: Z lodi se zřítil člun, 5 lidí zemřelo

Neštěstí se stalo na lodi Thomson Majesty na Kanárských ostrovech. Člun se zřítil z výšky 20 metrů, 5 lidí zemřelo
Neštěstí se stalo na lodi Thomson Majesty na Kanárských ostrovech. Člun se zřítil z výšky 20 metrů, 5 lidí zemřelo  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
11. února 2013
07:56

Mělo to být obyčejné cvičení záchranné situace, skončilo však tragédií. Z luxusního parníku se z výšky 20 metrů zřítil do moře člun, na jehož palubě bylo 8 členů posádky. Pět z nich neštěstí nepřežilo.

Pět lidí zahynulo a tři byli zraněni, když se včera z výletní lodi ukotvené ve městě Santa Cruz de la Palma na Kanárských ostrovech zřítil do moře záchranný člun. Podle španělských úřadů byli ve člunu pouze členové posádky, nikdo ze 1400 cestujících na palubě.

Španělská televize RTVE uvedla, že k nehodě na lodi Thomson Majesty došlo při rutinním nácviku pro mimořádné situace. Člun se zřítil z výšky více než 20 metrů.

Britská společnost Thomson Cruises organizující cestu uvedla v prohlášení, že spolupracuje s majiteli lodě, "aby se přesně zjistilo, co se stalo". List The Daily Telegaph na své webové stránce napsal, že při nácviku údajně selhal jeden z rumpálů, kterým měl člun spouštět na vodu.

Zahynuli tři občané Indonésie a po jednom z Filipín a Ghany. Zranění jsou všechno muži mezi 30 a 32 lety, jeden z nich je z Řecka. Jeden z nich byl již propuštěn z nemocnice, další dva by měli brzy následovat.

V okamžiku nehody bylo na palubě Thomson Majesty asi 1400 výletníků, ale žádný nebyl do neštěstí nijak zapleten, uvedly španělské úřady. Loď měla dnes odpoledne vyplout do přístavu Funchal na portugalském ostrově Madeira v Atlantiku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi