Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista zbil ve službě expřítelkyni: V práci nebyl měsíc, nadřízený ho kryl

Heslo Policie ČR? Pomáhat a chárnit. Dvojice výtečníků z pražského krajského ředitelství si však vyložila heslo po svém
Heslo Policie ČR? Pomáhat a chárnit. Dvojice výtečníků z pražského krajského ředitelství si však vyložila heslo po svém  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
27. dubna 2012
15:20

Pražská policie řeší skandál. Jeden z jejích zaměstnanců si v práci zjišťoval osobní informace a když se mu nechtělo, měsíc vůbec nepřišel. Jeho nadřízený mu to však nejen toleroval, ale dokonce podřízeného policistu kryl... Mezitím si si agresivní policajt vyřizoval účty s ex-přítelkyněmi. Jednu dokonce zbil.

Policejní heslo? Pomáhat a chránit! Na dvojici třiatřicetiletých policistů, kteří jsou u policie 9, resp. 14 let, si posvítila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Pomáhali sobě a chránili jeden druhého.

Nyní čelí obvinění z podvodu, jeden z nich i z ublížení na zdraví. Vyřizoval si totiž v pracovní době své osobní účty s ex-přítelkyněmi. Za první "bývalkou" násilně vnikl do jejího bytu, urážel ji a odešel až pod pohrůžkou zavolání policie, druhou dokonce zbil.

"V druhém případě na chodbě svého bytu fyzicky napadl jinou ženu. Po jeho úderu upadla na zem a on do ní kopal, čímž poškozené způsobil pohmoždění zad, mnohočetné podkožní výrony obou končetin, otřes mozku a další zranění," prozradila policejní mluvčí Andrea Zoulová. A to vše během služby!  

Měsíc nebyl v práci, o výplatu nepřišel

Že přitom agresivní policista nebyl měsíc v práci? Nevadí! O příjem nepřišel, jeho nadřízený ho totiž kryl. Podle inspekce umožnil nadřízený policista druhému neoprávněně čerpat volno a do výkazu práce přitom uváděl, že podřízený v práci byl. "Policista za měsíc neodpracoval ani jednu službu a služební příjem mu byl přesto vyplacen," uvedla mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Ani policistova pracovní morálka nejspíš nebyla zrovna zázračná. Z policejního informačního systému si neoprávněně stahoval osobní data svých příbuzných a přátel. Nyní oba čelí obvinění ze zneužití pravomocí a podvodu. Déle sloužící příslušník bude nejspíš nyní postaven mimo službu, druhého čeká propuštění.

 

clio ( 28. dubna 2012 09:39 )

Poslat na toho policistu cigany

frantisekvlado ( 28. dubna 2012 09:17 )

Hezkou sobotu Vsem! Kdyby se tu nekdo opet zajimal o moznosti vydelku online, muzu poradit stranky http://vydelky.mysteria.cz ...Mejte se

e.44 ( 27. dubna 2012 23:13 )

Jestli tě ta diskuse zajímá, tak tady je adresa http://www.blesk.cz/diskuse/163715/1

anka ( 27. dubna 2012 20:32 )

 doufam,ze oba dva byli vyhozeni na hodinu z prace........

ovadmoucha ( 27. dubna 2012 17:50 )

Reaguji na cikány, není tam diskuse je to bloknuté.Je to svoloč chaharů, nejlépe at jdu na Sibiř, jinak se jich nezbavíme a policajti jsou sračky, obecné.Potřebovali by výcvik v Americe, to by koukali!!!To je druhá taková svoloč, která má nasrano v kalhotech , když se něco děje s cikánama. Už mě to sere, proč mají stále výhody, týy parchanti černí.

Zobrazit celou diskusi